Så får du ditt företag att växa

Känner du att allt har börjat att flyta på smidigt med ditt företag? Då kanske det är dags att tänka på att ta nästa steg och fundera hur ditt bolag kan växa. Det kommer en tidpunkt då de flesta företag utvärderar hur de kan utöka sin affärsverksamhet. Som egenföretagare kan man känna att man riskerar att hamna steget bakom sina konkurrenter ifall man inte erbjuder sina kunder något nytt och innovativt. Man kanske måste göra vissa nödvändiga inköp för att kunna bredda sitt erbjudande? Eller så kanske det är aktuellt att förvärva en annan verksamhet? Nedan ger vi lite tips vi hur man kan gå tillväga för att vidareutveckla sitt bolag utifrån två grundläggande tillväxtstrategier

Tillväxtstrategier

Ett företag kan vidareutvecklas och växa och därmed öka sin omsättning med hjälp av organisk tillväxt eller förvärv.

Organisk tillväxt

Organisk tillväxt betyder att företaget växer genom att använda sig av befintliga erfarenheter, relationer, kompetenser och verktyg. För att hjälpa ditt bolag att växa organiskt bör man fundera över hur din verksamhet kan bli mer lockande för kunderna på marknaden. Ett par aspekter som man bör ha i åtanke är att ha en klar överblick över vad för slags behov just dina kunder har och vad är det som motiverar dem. Att försöka hitta en egen nisch för just sin verksamhet är viktigt, speciellt i fall man vill bli starkare och attraktivare än sina konkurrenter. Det kan även vara värt att fräscha upp sin marknadsföring eller satsa på en ny marknadsföringsstrategi med klara och tydliga mål. Beroende på bransch och erbjudna tjänster kan digital marknadsföring vara något man bör investera i.

Förvärv

En annan strategi för att uppnå tillväxt sker genom förvärv av bolag. Fördelen är att ditt företag kan inom en kort tidsperiod till exempel få ny kompetens, talang och områdeskännedom. Sådana åtgärder kan även hjälpa din verksamhet att ta sig in på nya marknader utan att behöva bygga upp kännedom för ert varumärke och kundrelationer från grunden.

Många bolag inom till exempel bygg, transport, service och restaurangbranschen behöver snabbt hitta en lämplig finansiering för att kunna utvecklas och således öka sin tillväxt.

Oberoende vilken tillväxtstrategi ditt bolag väljer att satsa på, kan extern finansiering komma till nytta. Idag finns det ett stort utbud och möjligheter. Ett alternativ är att leta efter olika företagslån online. Det är smidigt och effektivt eftersom låntagaren direkt får en överblick över utbudet och sparar därmed en hel del tid. KOMPAR är en sådan tjänst som gör det möjligt att jämföra olika erbjudanden online från långivare på ett och samma ställe jämföra

Kompar och finansiering

Kompar är en kostnadsfri tjänst som ger ditt småföretag en möjlighet att ansöka om ett företagslån och sedan jämföra olika erbjudanden från flera olika banker och långivare. Vem kan använda sig av Kompar? Tjänsten är till för alla företag som behöver ta ett företagslån, oavsett företagsform och som är registrerade i Sverige och verksamma. Mer än 5000 små och medelstora företag har fått hjälp av Kompar att få konkurrenskraftiga företagslån. Våra rådgivare finns till hands för att hjälpa dig  ifall du har några som helst frågor och funderingar i samband med låneerbjudanden och ditt företags finansiella situation.