Regeringens höjning av skatten på ISK och KF 2017

Jag vet knappt var jag ska börja. Att regeringen efter krav från Vänsterpartiet bestämmer sig för att höja skatten på KF och ISK är en sak, men sättet de kommunicerar det på kan vara det absolut värsta jag sett.

Ulla Anderssons syn på jämställdhet är skev

Först och främst – Ulla Andersson. Du är en skam för jämställdheten. Att bestraffa män för sitt kön är som att säga att det är okej att det är skillnad mellan könen – alltså inte jämställdhet. Det här är motsatsen. Motverkan av jämställdhet i sin renaste form. Äckligt, om ni frågar mig.

Vi kan ta en fråga i taget och börja med vad jag tycker om att skatten ska höjas på ISK och KF från början. S och V har alltså bestämt sig för att göra det mindre attraktivt att spara och investera i Sverige. Bara det är problematiskt tycker jag. Att de sen påstår att skattehöjningen är ett slag för jämlikheten får mig att se rött. Kan någon upplysa mig om när det någonsin har varit ett steg i rätt riktning att skilja på olika grupper för att skapa ökad jämlikhet?

Det enda sättet att skapa ett mer jämlikt samhälle är att inte ställa grupper mot varandra.

Genom att mena på att skatten i större grad drabbar män har vi indirekt sagt till männen att det är kvinnors fel att männen får betala högre skatt vilket enbart resulterar i spänningar och konflikter mellan könen. Nästa del handlar om att informera om problematiken i samhället för att ALLA grupper ska jobba mot ett gemensamt mål att skapa ett jämlikt samhälle. Inte säga att kvinnor är bättre än män eller tvärtom. Vi verkar tillsammans i ett samhälle och för att det ska kunna fungera måste vi samarbeta.

Så tack, S och V. Idag har ni tagit ett stort kliv bort från jämlikheten och jag är jätteledsen. Ni bidrar till ett sämre samhälle med större klyftor. Genom uttalanden som ovan skapar ni hat, inte förståelse och samarbetsvilja.
Hoppas att ni skäms. Det gör i alla fall jag.

2 tankar på “Regeringens höjning av skatten på ISK och KF 2017

Kommentarer är stängda.