IG-markets

IG Markets är en nätmäklare där du handlar CFD:s. En CFD är ett ”Contract for difference” (CFD).
Detta är en typ av derivat-instrument som gör att investeraren spekulerar i prisförändringar i underliggande tillgångar.
Dessa underliggande tillgångar kan vara av olika slag men utgörs vanligtvis av aktier, aktieindex, råvaror eller valutor. Du köper alltså inte själva aktien utan du köper ett instrument som följer aktien. IG erbjuder många olika produkter med hävstång och ger dig möjlighet att handla på massor av olika marknader och med massor av olika underliggande tillgångar.

Vilka tjänster erbjuder IG

IG är den handelsplattform som vi anser vara den bästa på marknaden. IG markets är grundat år 1974 och används av kunder världen över.

Tradingplattformen ProRealTime
✅ Tradingtjänsten MetaTrader4
Tradinglarm
Automatiserade tradingstrategier
Tradingappar
Starta med gratis demokonto

IG Markets omfattas inte av insättningsgarantin.
Insättningsgaranti innebär att staten garanterar att ersätta dig om det skulle bli något strul med din bank/mäklare.

Tips
Aktiekunskap.nu har sammanställt en mer djupgående guide ifall du vill veta allt om denna nätmäklare. Här kan du läsa mer om skatter, säkerhetskrav, hävstång och alla fördelar och nackdelar med nätmäklaren IG markets.

Marknader

  • Aktier
  • Råvaror
  • Index
  • Valuta

Avgifter hos IG Markets

  • Fast avgift = 0 kr
  • Insättningsavgift = 0 kr
  • Uttagsavgift = 0 kr

Courtage

Här kan du handla courtagefritt. När du handlar courtagefritt så tjänar IG istället pengar på en ökad spread. Spread innebär skillnaden mellan köp och säljkursen. Läs mer om IG Markets olika sätt att ta betalt av dig som kund på deras hemsida.

IG deklaration, skatt & ISK

Om du handlar via IG så behöver du inte skicka in en K4-blankett på vinst och förluster. Dessa uppgifter ska enligt Skatteverket och IG komma förifyllda på din deklaration. Den skatt som gäller vid handel av värdepapper ligger på 30 %, och det kommer även göras förlustavdrag ifall ditt resultat blir negativt. Du kan via Turbo24 handla turbowarranter i ett ISK hos IG.
Att handla via ett ISK konto innebär att du istället betalar en årlig schablonskatt på ditt konto, du betalar då även denna skatt ifall kontot går med minus.

IG skickar automatiskt uppgifterna till Skatteverket
ISK är möjligt på turbowarranter via Turbo24
➖ ISK är inte möjligt på all handel

Du hittar mer information om IG på aktiesajten Aktiekunskap.nu