Smart Eye IPO

Låt oss fortsätta på IPO-vågen med SmartEye som börsnoterades på First North idag. En riktig superintroduktion. Likt många andra i år blev den övertecknad och jag fick en mindre position som jag sålde av för 61 SEK när börsen öppnade imorse.

Anledningen till att jag väljer en teckna-säljstrategi beror på att jag helt enkelt inte tycker att det känns värt att köpa in mig på den position jag tänkt från början till ett pris som är högre än teckningskursen på 46 SEK. Ganska snart efter öppning var aktien uppe och touchade på 69,75 SEK men gick därefter långsamt nedåt för att stagnera kring 62 SEK och sedan stänga på 60,50 SEK. SEYE 

Skulle aktien sjunka ytterligare något hade jag kunnat överväga att gå in med en lång position men just nu känns det som att kursen betedde sig precis som den brukar på en övertecknad notering. Sammanfattningsvis: tack för lunchen Smart Eye, en vinst på en liten position är alltid en liten vinst.