Hexagon och budrykten

Det var nog inte många som missade onsdagens uppgång i Hexagon, de öppnade upp 17 procent för att sen stänga på totalt plus 13 procent. Uppgången berodde på rykten angående eventuell försäljning av bolaget. Det var nämligen Wall Street Journal som under tisdagkvällen rapporterade, med hänvisning till anonyma källor, att Hexagon diskuterade en försäljning av bolaget för omkring 174 miljarder kronor vilket skulle motsvara en nivå på omkring 28 procent över tisdagens slutkurs.

Rykten om eventuell försäljning ökade när Financial Times efteråt skrev att Hexagon anlitat Goldman Sachs och HSBC som rådgivare för att undersöka intresset för att köpa upp bolaget. Jag tycker att caset är intressant främst med tanke på att Ola Rollén ska ställas inför rätta på grund av misstankarna om insiderhandel, att det funnits intresse för produkten från aktörer som t ex Siemens. Dessutom har ju Melker Schörling 46 procent av rösterna och de står ju inför ett generationssyfte just nu eftersom att Melker Schörling själv kliver av posten för att lämna över till döttrarna.

Det finns alltså både anledning att sälja bolaget och fördelar för eventuella köpare med att köpa bolaget. Vad gäller just siffran 174 miljarder så är väl inte den helt orimlig heller, trots onsdagens uppgång så ligger dock budryktet högre än dagens kurs vilket ju innebär att om man som privatsparare äger Hexagon idag bör hålla aktien om man tror på budrykten. Hexagon senaste veckan!