Börsen just nu – Bitcoin och H&M

Ingen har väl missat Nordkoreas vätebombstest i helgen? Den här typen av händelser tenderar att påverka börsen vilket vi såg vid öppningen igår. I fredags stängde börsen efter tre positiva handelsdagar på lite mer än en procent högre än vid veckans början. Börserna i USA och Kanada var dessutom stängda igår vilket gjorde att handeln över lag var något lugnare. Resten av veckan är lugn, SAS släpper rapport idag och ni vet väl vad man brukar säga om att äga flygbolag på börsen? Att enklaste sättet att bli miljonär är att vara miljardär och sen köpa flygbolag.

Bitcoin

Bitcoin stängde högt i fredags, för ovanlighetens skull höll jag min position i BTX XBT över helgen. När jag igår morse såg att priset låg strax över 4500 USD för att sen sjunka till 4400 USD sålde jag mitt innehav i BTC XBT. Egentligen var det väl dumt, men just nu står priset i 4125 USD så det är möjligt att jag går in igen senare om den snuddar 4000 USD och det inte ser ut som att den ska fortsätta nedåt. Jag har handlat BITCOIN XBT mycket fram och tillbaka, senaste köpkursen var strax över 150.

H&M

H&M stängde under 200 igår vilket innebär att kursen handlas som lägst nu på sex år. H&M juli 2011 – september 2017 Karl-Johan Persson hintar dessutom om att det kommer fler nya varumärken under nästa år och förmodligen ytterligare året efter det. När jag gick förbi en H&M-butik i helgen när vi var ute med hundarna så började jag reflektera över hur otroligt svårt det måste vara för ett så stort bolag att fortsätta växa. Jag vet att jag tidigare sagt att jag tycker att det är dumt att fokusera på nya varumärken när de inte ens har koll på e-handeln än och jag står fast vid det – men å andra sidan är nog kanske nya varumärken det enda sättet för H&M att kunna fortsätta växa. Frågan är vad planen är dock? Ska de fortsätta att testa varumärke efter varumärke tills de hittar något som slår med samma succé som H&M? Jag har svårt att tro att det är en strategi som fungerar i längden och med för många olika varumärken blir det helt enkelt för svårt att hålla reda på allt. Jag är fortsatt skeptisk med andra ord, bara reflekterande – vilket är lika viktigt när man är negativt inställd till ett bolag som positivt!