Ekonomi i sociala medier

Det har aldrig varit lättare att få ekonomiska råd. Du kan ta del av information i sociala medier där folk som verkligen kan ekonomi inte har något emot att dela med sig av sina erfarenheter.

En grupp på Facebook för folk som gillar aktier kan kännas som en säker plats för råd. Men det är viktigt att sålla den information som kommer. När du ställer en fråga om hur du ska göra när du ska köpa bostad med en partner kan det komma många svar. En del bättre än andra.

Ekonomi i sociala medier är ett ämne som har plats för mycket. Både för sådant som är faktiskt och möjligt att kontrollera och sådant som är åsikter. Om vi tar exemplet ovan med frågan om bostadsköp kan svaren beröra allt från de faktiska siffrorna till vem som bör äga vad i en relation.

Personliga samtal online

Nu är det förstås så att din ekonomi är mer än siffror. Dina beslut påverkar hur ditt liv ter sig och hur du mår. Personliga samtal om ekonomi via sociala medier kan ge mycket mer än god information för kloka beslut.

Fast det är väldigt viktigt att komma ihåg att vänner på sociala medier inte alltid är verkliga vänner. Då du inte känner personen som på ett personligt sätt vägleder dig om aktier och lån är det ju egentligen inte särskilt personligt.

Ta alltid reda på lite mer om den som uttalar sig i sociala medier. När du har ett samtal med en människa som du inte känner kan du ju inte vara säker på att det verkligen är en ekonom. I sociala medier går det att hävda det mesta utan att någon kontrollerar detta. Det är inte som bankmannen på din bank som till hundra procent har utbildningen som krävs för jobbet.

Spännande podcasts ger mycket

Det är inte bara via samtal som du kan lära dig mer om ekonomi i sociala medier. Det finns också gott om spännande podcasts som behandlar allt från privatekonomi till börsteori. Podcasts är inspelningar som du kan lyssna på i likhet med radio.

Poddar som de också kallas för är ofta intervjuer och samtal mellan experter såväl som mellan lekmän och experter. På ett levande sätt kan du lyssna och höra mer om samma tankar som du själv har. Det finns en massa värdefull information att få på denna väg.

Dela med dig av dina insikter

Information och samtal om ekonomi i sociala medier kan vara ett stort stöd men glöm inte bort att du även kan ge tillbaka. Kanske är det dags för dig att starta en unik grupp på Facebook för personer som har samma frågor som du.

Det fina med sociala medier är att du inte själv måste vara expert för att skapa ett forum där det finns plats för kompetensen som även du eftersöker. Genom att skapa plattformen för samtalen med Facebook, Twitter och mer kan du vara en stor hjälp för andra samtidigt som du får det stöd som du själv behöver!