Börsteori

Det finns tusentals olika teorier kring hur man skall tjäna pengar på börsen. Många är bra men den absoluta majoriteten är riktigt dåliga. Det absolut sämsta du kan göra som nybörjare är att läsa på olika forum och Facebookgrupper om hur du skall hitta 10-dubblarna. Du måste inse att börsen är extremt komplicerad. Hade det varit enkelt att tjäna stora pengar på börsen så hade alla gjort det.

Teorier och strategier för börsen

I denna kategori publicerar vi artiklar inom börsteori och olika strategier som kan hjälpa dig att tjäna pengar på börsen.
Kom dock alltid ihåg: En fungerande strategi kan sluta att fungera när marknaden förändras.

Alternativa investeringar – komplettering till börsen

  • Tessin.se – Låna ut pengar till fastighetsprojekt mot en hög ränta
  • Savelend.se – Få avkastning genom att investera i lån till företag, privatpersoner, fakturaköp och inkassoportföljer.

Börsteori som verkar bra

Även om du inte är nybörjare kan du bländas av proffsen som delar med sig av börsteori som verkar solid. En tumregel är dock att det som verkar för bra för att vara sant ofta är det. Därmed inte sagt att en börsexpert ljuger. Men det kan vara så att du inte helt greppar teorin som läggs fram och därmed inte kan genomföra den på rätt sätt.

Det är med börsteori som allt annat här i livet. Det krävs tid och tålamod för att nå en nivå där du på ett sakligt sätt kan utvärdera det som föreslås. Du behöver också erfarenhet och det är något som kan ta tid.

Olika intryck kan vara bra

Du måste inte hålla dig till en guru för att utveckla en börsteori som fungerar för dig. Det kan faktiskt vara klokt att lyssna på fler. Hör olika berättelser och olika synvinklar på hur du kan tjäna pengar på börsen.

Samtidigt som du testar dig fram kan du läsa intressanta av artiklar av andra som kan ha kommit lite längre på samma spår. Det kan också vara smart att ta del av strategier som skiljer sig från din.

Med flera intryck och en större bild av börshandel kanske du ser hålen i din egen börsteori. När intresset finns är det riktigt roligt att lära sig och utveckla en egen strategi för aktiehandel. Det här är förstås något som kan ta en hel del tid men det är fullt möjligt även för dig som inte har en lång bakgrund inom ekonomi och handel.

Drömmen om att bli rik

Det är ganska vanligt att ge sig in på börshandel med drömmen om att lyckas och bli rik. Det är klart att möjligheten finns. Det finns personer som handlat med aktier på ett smart sätt och på en ganska kort tid tjänat stora pengar på börsen.

Normen är dock inte att bli miljonär på kort tid. Inte ens när du har en skicklig börsmäklare som hjälper dig att placera i aktier på ett rimligt sätt. Vanligare är berättelser om hur personer långsamt lagt mindre summor på aktier för att många år senare se frukten av detta.

Behåll drömmen om att bli rik men se till att fötterna står stadigt på jorden. Då är du bättre rustad för att undvika sol och vårare som ofta dyker upp i sociala medier för att leda dig på rätt väg.

Vem ska du lyssna på?

När du vill få råd och tips om hur du kan lyckas på börsen är det väldigt viktigt att du betänker vem du får dessa från. Det säger sig självt att de som lyckas med sin börsteori inte vill dela den med alla. I varje fall inte detaljerat.

Allmänna råd från personer som bevisligen har lyckats med sina börsstrategier kan dock vara en hjälp. Särskilt när de kommer från personer som är stabila och som inte hävdar snabba vinster och annat som de sedan inte kan stå för.