Låna till investeringar i företaget

Majoriteten av alla människor har gång på gång fått höra hur viktigt det är att månadsspara och att investera i fonder och aktier. Man lägger ner mycket tid på att bygga upp ett så bra sparkonto som möjligt och vill ständigt hitta nya sätt att få pengarna att växa. Precis samma tänk ska du ha om du är företagare. Ditt företag kommer också att vara i behov av pengar, t.ex. för att investera i maskiner såväl som i värdepapper.

Det finns många fördelar med att investera, men att investera i något kräver att du först har pengar för att göra detta. No risk no reward, som man brukar säga. Om företaget inte har tillräckligt med kapital så kan du använda dig av ett företagslån. Ett vanligt missförstånd är att företagslån endast riktar sig till den som vill utöka företaget eller som vill starta upp ett nytt företag från grunden, men så är alltså inte fallet. Du som företagare kan med fördel använda dig av ett företagslån och låta pengarna gå till investeringar – som kommer att ge verksamheten mer pengar på sikt. Hos Företagsfinanser.se kan du som företagare jämföra banker och hitta det bästa företagslånet för just dig.

Olika sätt att investera

En investering behöver inte bara handla om att du köper en fastighet eller att du investerar i en ny bil till familjen. Precis som privatpersonen så kan även företaget investera för att tjäna mer pengar i framtiden. Som företagare finns det ett flertal olika sätt som du kan investera. Du kan till exempel;

  • Investera i fastigheter
  • Investera i maskiner och nya produkter till företaget
  • Ta in nya tjänster
  • Investera i råvaror eller andra typer av tillgångar
  • Investera i andra företag
  • Investera i aktier och fonder
  • Agera bank på egen hand och börja med B2P

Ansök om företagslån för investering

Det första steget till att använda ett företagslån för att investera är naturligtvis att ansöka om företagslånet. Det gör du enklast och smidigast med hjälp av internet och om du använder en dator eller mobiltelefon har i dag ingen betydelse. Se till att du jämför de olika bankerna och lånen mot varandra, för att på så sätt säkerställa att du får ett företagslån med en så låg ränta och så bra villkor som möjligt. Du behöver inte jämföra lånen på egen hand utan kan med fördel använda dig av en jämförelsesajt.

Till skillnad från ett privatlån så kommer du att behöva förklara för banken eller långivaren vad du vill använda företagslånet till. Att investera i företaget, värdepapper eller råvaror är då en mycket bra anledning. Kom ihåg att ha viktiga papper redo för att skicka in i samband med din ansökan. Det kan t.ex. handla om företagets senaste bokslut eller liknande. Många banker och långivare brukar vara mycket noggranna med att informera sina kunder om vad det är för dokument som kan komma att behöva skickas in. Genom att vara förberedd så minskar du tiden för ansökningsprocessen och kan förhoppningsvis få ditt lån beviljat mycket tidigare.