Är blockchain nu vad internet var för IT-bubblan?

Long Island Iced Tea Corp gick idag ut med att de byter namn till ”Long Blockchain Corp” och byter riktning på bolaget vilket resulterade i att aktiekursen drog iväg.

Under IT-bubblan kunde vi se liknande tendenser när företag släppte PM om att de antingen implementerat WAP (Wireless Application Protocol som var den första tekniken som möjliggjorde uppkoppling mot internet för mobiltelefoner och liknande) eller på annat sätt integrerat internet i sin verksamhet. Inte allt för sällan stack aktiekursen flera hundra procent även om själva WAP-lösningen inte skulle förändra verksamheten på något sätt.

Framfab var ett så kallat internetkonsultbolag som har kommit att bli en symbol för IT-bubblan. Jag rotade fram en intervju från år 2000 (När Micke var 28 år ung och superanalytiker på Swedbank (samma år var jag 8 år och ville SÅ gärna skriva ”2000” på familjens nyårstårta men fick inte för att jag var för liten. Kontraster)) när Micke efter Framfabs svaga rapport i februari år 2000 menar att de har mycket att bevisa, att en ökande omsättning inte räcker om vinsten är fortsatt marginell.