Vecka 9: Portföljuppdatering

Hej från Marbella! Jag sitter just nu i solen med ett glas champagne och jobbar lite innan vi ska till flygplatsen. Jag är hemma några dagar för en gala innan jag ska iväg igen på en jobbgrej i Luxemburg, sen bokrelease för min andra(!) bok innan jag åker tillbaka hit igen för mer jobb.

På en takbar igår

Hur som helst, ni ska ju få en uppdatering varje vecka om hur det går med Mickes portfölj (mitt eget kapital, i alla fall det som jag investerat i noterade tillgångar, förvaltas exakt likadant). Förra veckan handlade jag inte alls, vilket ju är planen. Gran Colombia Gold som är en stor del i portföljen föll dock nästan 19 procent under fredagen och även Spotify föll ned till 138 USD under veckan. Gällande GCM skrev vi en analys om läget i vårt veckobrev Insiders som gick ut igår (det kan du läsa här) och angående Spotify så kan jag tänka mig att tradea den något som jag gjorde vid rapport, vilket jag skrev om förra veckan här.

Alltså, definitivt underpresterat valfritt jämförelseindex förra veckan, hehe. Men det är ju på lång sikt som det spelar roll, och där är jag fortsatt bättre. Det jag tar med mig till kommande veckor är dock att jag gillar det faktum att jag är så lugn när ett av mina innehav faller så mycket som GCM eller Spot. Det tyder på att jag har conviction på grund av djupgående analys och att jag faktiskt är så pass väldiversifierad att jag inte behöver få panik.

All good med andra ord!

/A

4 Comments

 1. Kollade med Nordnet och ETF Lyxor Commodities (LYYH) verkar inte längre gå att handla. Har du något annat förslag på en liknande ETF som är bra? Hittade en som heter ETFS Softs (OD74), några erfarenheter angående denna?

 2. Hej Anna

  Jag lyssnar på podden och gillar det du gör men jag har en fråga till dig eftersom du förespråkar investeringar i råvaror.
  (Detta kanske inte berör dig till 100% men du kanske har en åsikt ändå)

  Detta slog mig idag (!), ja jag är sist på bollen hah.
  https://www.radron.se/artiklar/livsmedelsspekulation/

  Dvs att spekulation på råvaror bidrar till skyhöga priser på mat i utvecklingsländer och som leder till svält och fattigdom.

  Hur ställer du dig till ett sånt påstående?

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.