Inspirerande frukost med entreprenörer och tankar om export

När jag gick upp vid 06:00 imorse och var ute med Capex i kylan så saknade jag Spanien något. Som tur var vägdes det upp av en frukost som mina vänner Camilla och Vendela som driver Qalora Capital bjöd in till. Jag pratade en del med Tara som driver Sniph, Adeline som nyss lanserat Maison Fortunée (och en bebis för tre veckor sen som var med på frukosten<3), Cecilia, grundaren till Elly Pistol och Martina som driver Eldstickan som jag ju skrivit om tidigare!

Direkt efter frukosten sprang jag iväg för att hämta mina böcker(!!) som skickats från tryckeriet. Det är alltid en väldigt speciell känsla att hålla i sin bok för första gången. Lite knäppt. Jag tittar mest på den och tänker ”I made this!”, haha.

Finns här!

Hur som helst, jag sitter just nu och kikar lite på produktion och export/import av jordbruksråvaror. Jag skrev ju för ett par veckor sedan om Australiens export av vete och fick kanske lite blodad tand efter det. Jag har några tankar och idéer som jag behöver fundera lite till på, men vi kommer att diskutera det mer i Outsiders om några avsnitt! Jag är väl främst intresserad av att kika på förändringar som sker och fundera över konsekvenser eller hur man eventuellt kan handla på det.

…Mer om det senare!

/A

1 Comment

  1. För den som är intresserad av andra aspekter kring långsiktig framtid för råvaror, så släppte Klotet ett podavsnitt om depressioner och självmord hos bönder i Australien som resultat av klimatförändringarna. Man står ju inte bara inför utmaningar om väder, vattenbrist, soil depletion, markbrist, potentiell peak-phosphorous, dyrare frakt när fraktskepp inte får köra på råolja utan även: Vilka människor ska klara risken och pressen psykiskt av att faktiskt arbeta som bonde om inte stöd ges.

    https://sverigesradio.se/avsnitt/1246219

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.