Läsning 2019

Jag har skapat en egen sida på bloggen för de böcker jag läser. Om ni klickar på ”meny” uppe i vänstra hörnet vid mitt namn så kan ni klicka er vidare till sidan ”Böcker” där jag listar det jag läst med en kort recension och reflektion, vad jag läser just nu och vad som står på kö!

Jag insåg att jag verkar ha ett slags genomgående tema för de böcker jag läst och vill läsa framöver. I höstas fick jag ett infall och började ladda ner böcker om termodynamik (vem är man?) som just nu ligger som pdf:er på mitt skrivbord på datorn, hehe. Till skillnad från vad många tror så läser jag alltså annat än kritiska granskningar av centralbanker (även om det är en kategori av litteratur som jag älskar). De ämnen som jag verkar söka mig till och vill läsa mer om verkar just nu vara fysik, penningpolitik (haha), finans generellt (fokus på makro och risk, inte så intresserad av bolagsvärdering eller stock picking eftersom jag ändå inte jobbar med det) och någon form av personlig utveckling samt affärsutveckling.

I år har jag läst Mastering the Market Cycle, Seven Brief Lessons on Physics och Power of Now. Ni kan läsa mer om vad jag tyckte om dem här.

En salig blandning. Precis som sig bör.

/A

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.