Resor 2018

Jag har ju redan skrivit ett inlägg där jag sammanfattar mitt år men jag tänkte gå igenom de resor jag varit iväg på det senaste året. Jag älskar att kombinera nytta med nöje och passar alltid på att antingen ta spännande möten på de platser jag befinner mig eller i alla fall jobba en hel del väl på plats. Med ny inspiration i nya miljöer blir jag mer effektiv och ser saker och ting med ett annat perspektiv, det hjälper verkligen.

Januari: Sri Lanka
Den 5 januari satte jag och Micke oss på ett flyg till Colombo i Sri Lanka. En vän till oss hade flyttat dit och vi kände att vi inte stod ut med tanken på att inte veta när vi skulle ses igen, så vi tog våra väskor och drog. Kanske en av de bästa resorna någonsin enligt mig, inte för att Colombo i sig är en fantastisk stad (really, maten är inte bra haha), utan för att jag har så många magiska minnen tillsammans med Micke och en av mina bästa vänner.

Jag brände upp mig och blev nästan lila typ dag två
Jag la upp den här bilden och fick en hatstorm efter mig eftersom jag var en ”dålig kvinnlig förebild”
Jag bestämde mig för att vara en bra förebild genom att visa att man FÅR VARA EXAKT DEN MAN VILL och la ut lite mer hud på sociala medier
Jag nattbadade i ett monsunregn på taket efter att ha fått veta att jag var utsedd till en av Veckans Affärers supertalanger 2018

Mars: Barcelona
I början av mars drog jag superspontant med Andra till Barcelona och lärde känna en av mina idag närmsta vänner på köpet – Ishtar. Det var som att någon återförenade Yin och Yang och sen dess har vi varit omöjliga att separera.

Ishtar dog av garv varje gång jag sa att vi skulle till en ”blow bar” men vi var fina i håret varje kväll
Pratade idéer, erfarenheter och möjligheter under middagar
Träffade en JÄTTETREVLIG bartender (hahaha)
Hängde på technoklubbar till stängning och hittade knappt hem igen. Men vi hittade iaf en liten man med massor med accessoarer som vi lånade

April: Italien
En romantisk get away där jag skulle kunna fokusera på skrivandet av min andra bok (som kommer ut nu i januari) var tanken. Istället spenderade jag och Micke fyra dagar i den vackraste lilla italienska by du kan tänka dig vid Gardasjön.

Jag drack prosecco med magisk utsikt
Jag hade precis fått min och Linnéas bok och tog med den till Italien för att känna och klämma på den under resan
Åt middagar i magiska solnedgångar med livets man
Låtsades skriva på min andra bok men fokuserade under den här bilden på en supermärklig dröm jag haft samma natt

Juli/Augusti: Grekland
Vi åkte till Grekland för att köra jetboard tillsammans med Alex som grundat bolaget ESurf (som är en av våra investeringar i vårt lilla VC-bolag). Det var grymt roligt och den sista veckan checkade vi in på The Margi som låg strax söder om Aten där vi (förvånande nog) mest drack vin och skrev på våra bloggar och böcker hela dagarna. Här uppstod min passion för centralbanker och jag kallade Stefan Ingves för klädätande mal.

Besökte ruiner i temperaturer som i alla fall var lägre än i Stockholm, typ
Alex skulle lära oss att åka ordentligt
Försöker lära mig
Jag stylade mest med brädan
Micke är aldrig dålig på något och lyckas såklart även dominera brädan
Och sen hängde vi vid poolen vid The Margi i en vecka där jag till slut fick inspiration nog att skriva på boken som till och med blev klar efter ett tag

September: New York
Kanske den märkligaste resan det här året, typ. En kompis säger att han är i New York och jag åker dit för att käka middag och lyckas boka om de möten jag ska ha i december där till veckan efter att han frågar för att vara SPONTAN (tänkte exakt följande: varför sa jag annars upp mig om inte för att åka spontant till New York?) som jag skriver om i min nya bok hahaha. Det hela slutar med att jag blir insmugglad på FN vid Hultprize-utdelningen och står och skakar hand med Bill Clinton med en namnbricka med någon annans namn. Många frågetecken på den resan, hah.

Innan en middag på Nobu
Gick förbi Times Square
Drack för mycket champagne den 11 september och spenderade många timmar här dagen efter
Tog promenader i Central Park och bestämde mig för att flytta till New York

December: New York
I december var det dags igen och jag åkte tillbaka till världens bästa stad med två vänner. Vi shoppade, käkade middagar, åt chips i sängen och hade en riktig tjejweekend med allt som det innebär. Fin helg med bra vänner. Saknar det redan!

Middag på Don Angie
Tröstshopping på Chanel
<3
En kväll på The Loyal
Vi smet såklart iväg till Socialista också

Så, det var det. Tror jag. Jag räknade inte med resor över dagen till Norge eller Danmark nu, inte riktigt ”resor” i samma bemärkelse. Jag saknar redan New York, är glad att vi ska bo där några månader nästa år! Innan dess ska vi ju dock upp till norra Finland, sen vidare mot Marbella och sen Italien i maj.

/A

4 Comments

    1. Svarade på samma fråga på Twitter för någon vecka sedan! För det första äter jag knappt kött, har ingen bil, källsorterar allt osv – men, den viktigaste delen är att jag lagt om allt pensionssparande till hållbara fonder. Vilket minskar koldioxidutsläpp mer än om man ställer undan bilen resten av livet!

      Det är ingen ursäkt eller ens något som gör att mitt resande är mer ”ok”, men det är en del av mitt jobb (därför jag sällan åker på enbart nöjesresor utan nästan alltid kombinerar med möten osv som jag ändå behövde ta) och jag försöker göra så gott jag kan.

      Men som sagt, ingen är perfekt – inte jag heller! 🙂

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.