Årets julklapp – fysiskt guld!

I veckans avsnitt av Outsiders så pratade vi om hur Mickes portföljstrategi ser ut. I hans, precis som i min egen, så inkluderar vi en del guld, både i form av gruvbolag, ETFer och det kanske viktigaste – fysiskt guld. Flera av er har undrat hur man egentligen ska tänka kring just exponering mot ädelmetaller som guld och silver eftersom det kan vara svårtillgängligt med den fysiska varan på grund av höga spreadar eller svårt att hitta en ETF där man faktiskt äger den underliggande tillgången 1:1.

På invest 360 för ett par veckor sedan träffade jag Michel Rufli som har startat bolaget Nordic Gold Trade som erbjuder möjligheten att köpa andelar i guldtackor istället för att komma runt hög spread. Tidigare har det varit svårtillgängligt och dyrt för småsparare att exponera sig mot just fysiskt guld med NGT löser alltså problemet.

Jag har ju alltid mellan 10-20 procent av portföljen viktad mot guld och har tidigare pratat om vikten av att diversifiera sitt guldinnehav och alltså ha en del av sitt guld i fysisk form – och då är NGT perfekt!

MEN, jag tänkte faktiskt att det här kunde vara ett ypperligt tillfälle för alla att ge bort guld i julklapp! Både jag och Micke tycker ju att guld är en av de viktigaste grundstenarna i en portfölj och nu kan du alltså antingen ge dig själv lite guld i julklapp, eller ge det till någon du tycker om. Läs mer på hemsidan här eller maila info@nordicgoldtrade.com för mer info!

/A

I samarbete med Nordic Gold Trade

1 Comment

  1. Det var väldigt sparsmakad info på deras hemsida… är den under uppbyggnad?

    Som den ser ut nu vågar man ju inte investera något.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.