2018 – årsresumé

Jag tänkte sammanfatta mitt år på bloggen eftersom det hänt en hel del, både i privatlivet men även professionellt. På många sätt har det här varit det absolut bästa året i mitt liv, men samtidigt har det stundtals varit väldigt jobbigt också. Jag sa i slutet av 2016 men även 2017 att om de kommande åren skulle fortsätta att accelerera så har jag ingen aning om vad jag kommer att göra eller var jag kommer att befinna mig om ett par år. Så känns det fortfarande.

Nyår 2017/2018, typ samma planer i år. Vi brukar inte ”fira” nyår utan istället bara umgås med varandra, diskutera planerna för kommande år och prata om var vi vill resa osv. Här firade vi att jag bestämt mig för att säga upp mig några dagar senare.

På jobbfronten i år har jag hunnit skriva två och ge ut en bok (bok nummer två är hos tryckeriet nu och kommer ut i januari, går att bevaka här). Jag har sagt upp mig, inte en gång utan två (försökte lämna redan i januari men fick snällt stanna kvar). Dessutom startade jag och Micke Outsiders som vi nyligen kompletterat med veckobrevet Insiders (signa upp här). Nu startar vi VC-bolaget Cyg Cap (Cygnus Capital, see what I did there?) tillsammans, där kommer vi att investera både i start ups (några case klara) men även lägga en del av kapitalet i Cygnus – som jag jobbar med tillsammans med ett team om två andra (känns helt sjukt att vi är tre personer som jobbar med vad som början var min idé!!), vi får se var vi hamnar med Cygnus under 2019, men det finns lite spännande planer. Det norska Riskkapitalistbolaget Katapult bad mig bli en av deras mentorer för de start ups som de investerar i. Jag har också varit runt och föreläst endel, bland annat i Båstad tillsammans med SEB som bjöd in mig just för att tala om min tillgångsallokering. Global Utmaning bjöd in mig för att deltaga vid ett möte med Melinda Gates tillsammans med 15 andra fantastiska kvinnor i November. Dessutom har jag precis tackat ja till ett uppdrag som jag är både extremt hedrad över att ens ha fått förfrågan men framförallt för att jag verkligen ser fram emot arbetet i sig.

Privat har året varit stundtals ganska jobbigt. Jag hade en naiv idé om att om jag bara pratade om att jag blev systematiskt misshandlad i en relation för flera år sen så skulle jag sen kunna gå vidare efter att ha burit på alla minnen ensam i 8 år, men istället har det varit (och är) som att gå igenom traumat en gång till och saker som jag förträngt kommer tillbaka igen. Jag har extremt svårt med tillit och har i ett par ganska viktiga relationer för mig i år känt mig sviken vilket gör att jag just nu känner mig lite vilsen och avtrubbad. Jag vill egentligen inte släppa in andra, men så har jag låtit fel person komma mig nära och det känns tufft. Utöver min emotionella bergochdalbana så har jag dock gjort mycket roliga saker också, som att resa till Sri Lanka, Barcelona, Italien, Grekland och New York två gånger under hösten.

För 2019 ser jag fram emot att helt gå in i min Cyg Cap och Cygnusbubbla. Få jobba med olika typer av investeringsstrategier och optimera Cygnus med mina två partners. Jag ser också fram emot att resa mer, som jag sagt tidigare så är planen att vara i New York under tre månader om det går att lösa med hundarna, men utöver det ska vi också till Marbella för att köra jetboards, till Italien för att gå på bröllop och till Peru för att vandra inkaleden(!!!). Det blir troligtvis fler resor utöver det också om jag känner mig själv rätt. Vi får se om det blir ytterligare en eller två böcker också, det lutar ditåt.

Jag gav mig själv i alla fall en julklapp i form av en slags råvara if you like, hehe. Jag ville ha en fin diamantring, och eftersom Micke ALDRIG friar så fick jag köpa en själv (if you liked it, then you should have put a ring on it). Tyckte att jag förtjänade det efter det här volatila året. 

/A

3 Comments

  1. Spännande och roligt att följa dig Anna! Du har så många järn i elden, väldigt impad att du hinner med! Hoppas du får några sköna lediga dagar! Ska själv till Italien på bröllop i sommar, hoppas det är samma! 🙂 Hälsn Joelå

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.