A History of Central Banking and the Enslavement of Mankind

Kul att ni gillade mitt inlägg om ”war on cash” igår! Jag sitter just nu på kontoret och förbereder veckan innan jag ska gå och träna ikväll. Jag tänkte springa en mil men jag vågar inte säga det, för då vet jag att jag kommer avlida efter bara ett par kilometer. Så jag ska inte alls springa en mil, jag ska springa femhundra meter och sen kanske femhundra meter till osv, hehe. Är så lättlurad.

Jag läser ett par böcker parallellt, ovan är från A History of Central Banking and the Enslavement of Mankind, som precis som titeln avslöjar inte direkt är litteratur som hyllar centralbankernas arbete. Jag tyckte dock att sista stycket var VÄLDIGT roligt och rimligt, så jag ville dela det med er. Tror inte att författaren har någon confirmation bias alls, hehe.

Hur som helst, imorse var jag på frukost inför WED som går av stapeln om prick en vecka. Mycket keynotes för mig de kommande dagarna och större delen av tiden går åt att förbereda intervjuer, paneler och föreläsningar. Är dock väldigt glad att den här veckan inte sammanföll med sista veckans korrigering för min bok, det hade varit… stressigt!

Läs mer om den 19 november och hitta biljetter här!

/A

2 Comments

 1. Hej Anna!
  Tror du att vi får uppleva i vår generation ( inom 60 – 70 år ) eller ännu tidigare att det finansiella systemet kraschar ?
  Hur länge kan vi använda FIAT pengar innan folk tappar förtroendet?
  Tror du vi får uppleva ett totalt kaos och en omstart av en ny världsvaluta innan vi dör?
  Mvh Johan

  1. Hej Johan,
   Svår fråga, men det kommer i alla fall att ta tid, även om det ser problematiskt ut just nu så skulle det krävas väldigt mycket för att på riktigt ge upp Fiat. Även om många av oss saknar förtroende för centralbanker idag så är det ännu fler som skulle sakna förtroende och motsätta sig en slags digital kryptovaluta tror jag. MEN, Erik Townsend diskuterar detta i sin nya bok Beyond Blockchain som kommer ut snart (jag fick förhandsläsa draft, mycket bra och grundläggande bok som är mer nyanserad än det andra jag läser).

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.