Uppesittarkväll och tankar om nischbanker och kreditbolag

Finns det något härligare än att hänga med gänget ovan (och Albin) och snacka penningpolitik, centralbankers historia och investeringar? Tror inte det alltså.

Jag blir förresten SÅ glad över att ni verkar gilla mina centralbanksrants. Trodde inte för några år sedan att penningpolitik skulle bli ett så stort intresse för mig. Men centralbanker och jordbruksråvaror verkar vara min hemmaplan, hehe.

Jag tänkte kommentera en bra fråga jag fick igår men som vi inte hann lyfta i programmet!

Först och främst – gillar second level-frågor!

Så, om jag förstår resonemanget bakom frågan så gäller det alltså att om räntan höjs och det leder till att låntagare får svårt att betala sina krediter så leder det alltså till att det finns fler förfallna krediter som bolag som Intrum kan köpa upp. So far so good. Men, med höjd ränta så medför det också ökade kostnader för Intrum, precis som för vanliga banker. En annan sak som är viktig att komma ihåg är också att även om det finns fler krediter att köpa upp så är det inte säkert att dessa blir betalda. Det finns alltid en kreditrisk, framförallt i den här typen av verksamheter.

Funderar förresten på ett inlägg per råvara som jag har i Cygnus. Lite mer ingående istället för softs som grupp. Vad tror ni?

/A

4 Comments

  1. Tycker definitivt du ska skriva lite mer djupare om varje råvara i Cygnus! Är väldigt intresserad (och f.f.a imponerad) av din allokeringsstrategi. Jag undrar, kan man få ta del av din softs-index eller finns det någon som du rekommenderar som inte är så viktad mot olja och gruvmetaller? Sen, Är S-certifikaten bra sätt att investera i råvaror? T.ex Kaffe S och Socker S. Ärligt talat vet jag inte hur exakt de fungerar men orkar inte krångla till det och de verkar följa underliggande råvaran rätt bra. Tack på förhand!

  2. Tycker definitivt att du ska dyka in lite djupare i varje enskild råvara som du tror på i Cygnus! Är väldigt intresserad (och f.f.a imponerad) av din allokeringsstrategi. Jag undrar, kan man få ta del av din softs-index eller finns det någon annan som du rekommenderar som inte är så starkt eller alls viktad mot olja och div. gruvmetaller? Sen en annan sak, är S-certifikaten såsom Kaffe S och Socker S bra sätt att investera i råvaror? Är ärligt talat inte så instatt i hur de fungerar men vill inte krångla till det mer än nödvändigt och de verkar följa den underliggande tillgångens pris rätt bra.

  3. Vill med ha mer råvaror! Har du tittat något på ETFS softs/grains/commodities – ex energy som är noterade på tyska börsen som går att köpa via nordnet nu när DBA inte går att köpa? 🙂

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.