Köper du verkligen dippen nu?

Hej hej bloggen från kontoret! Älskar att sitta här, får mycket gjort och tycker att det är rätt skönt att komma hemifrån på dagarna. Spontanade en väska när vi var ute med hundarna i veckan, har klämt på denna ett tag och bestämde mig för att slå till.

Hur som helst, det var inte väskor och kontor jag tänkte prata om just nu – utan om min senaste krönika för Vontobel där jag skriver om att köpa dippen nu eller inte.

Att ”köpa dippen” eller ”aktier på rea” är uttryck som är populära att slänga sig med, men jag menar att det faktiskt gäller att vara försiktig. Det senaste årets volatilitet där OMXS30 rört sig mellan nivåer mellan strax under 1500 till att för några veckor sedan toppa på en nivå om 1676 skulle kunna vara ett tecken på att vi inte ser fler toppar på ett bra tag. Många av oss ser säkert fram emot en korrektion för att kunna köpa kvalitetsbolag till ett bättre pris än idag, men om vi ska vara helt ärliga så är det faktiskt inte riktigt än.

Jag skriver både om likheterna mellan IT-bubblan och nu samt att vara försiktig med att försöka dölja en dålig investeringsstrategi bakom att kalla det för att vara långsiktig. Vi pratar ju ofta om att ”aktier stiger på sikt” och det är sant när vi talar om hela marknader, men inte lika säkert när det gäller enskilda bolag!

Ni hittar krönikan här!

/A

1 Comment

 1. Hej Anna,

  Du nämner ovan kring aktier, hur ser du på aktiefonder ifall man redan har idag placerat lite på global index fond (LF globala indexfond) samt utökar med t.ex. Spiltan Invenstmentfond för att lägga ‘äggen i olika korga’ och på så sätt sprida risken när man satsar på aktiefonder med placeringar globalt samt lokalt i Sverige?

  – Är det rekommenderat köpläge nu när man är 24 år och endast har en långsiktigt sparande iaf 45 år till?
  – Mina aktiefonder har gått back ca 6% från ett par veckor tillbaka, men kommer alltså inte att sälja de är tanken.

  Tack på förhand!
  Hälsningar,

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.