Det är inte mitt fel att din världsbild är liten

Emellanåt får jag kommentarer som ovan. Att min person skulle vara ”gränslös” för att jag är svår att placera i en enda kategori och att det blir ”för mycket”. Det är inte mitt fel, jag försöker inte efterlikna någon eller något utan gör exakt det jag vill och känner för. Emellanåt möter jag personer med så liten världsbild att de blir upprörda eftersom de har svårt att kategorisera mig och lägger då skulden på mig istället. Men det är inte mitt fel, och det är inte mitt problem att din världsbild är så liten att jag inte får plats i den.

Jag skrev ett inlägg i somras om att paradoxerna är min största fördel. Att jag är klar med att passa in i någon annans mall och att det räcker med att jag bara är. Och nästa gång du vill kalla mig gränslös för att du har svårt att sätta fingret på vem jag är: kom ihåg att det är du som bara har en för liten idé om hur världen faktiskt ser ut då.

…Nu ska jag skriva på min bok, eftersom jag tror att jag är Gösta Tranströmer också!

/A

5 Comments

 1. Men chilla är det ens något negativt att vara gränslös, tycker det låter som bra sak. Jag tycker du verkar extremt känslig för minsta lilla tillstymmelse av kritik, slappna av lite. I mina ögon framstår som extremt osäker som person. Inte första gången du gnäller över något obetydligt men du får säkert en massa som tycker synd om dig och massa kärlek så du blir glad igen. Som ett litet barn som jagar sina föräldrars kärlek.

  1. ”Ibland blir det lite väl mycket” angående mig som person är något som jag reagerar på. Angående osäkerheten har jag skrivit om att den i sig kommer från misshandeln, men just den sidan visar jag faktiskt inte upp här. Dessutom är det ju min kanal, så jag skriver om det jag behagar. Jag är inte ute efter andra människors bekräftelse, då hade jag förmodligen gjort något helt annat än att snacka om centralbanker, måla och skriva böcker.

 2. Alla kan inte gilla alla….en del gillar inte någon alls….andra gillar att klaga på allt.

  Ditt liv, dina regler, din blogg.

  Den som inte tycker den är läsvärd slipper……..vi andra läser vidare 😉

 3. Hej Anna!
  Jag ville bara tacka för en bra blogg och ännu bättre podd. Jag började själv läsa The everything bubble och hade svårt att lämna ifrån den. Har även börjat läsa massor om råvaromarknader, skuldbubblor och cykler. På mitt jobb, ett large cap-bolag, ska de nu dra ned rejält (800 miljoner kr) som ett direkt resultat av ökade råvarupriser som inte ser ut att minska inom snar framtid. Även fast det inte är särskilt positivt för mitt jobb (ingen fredagsfika längre!!!) , så har jag en 1 1/2 h video om produkterna och deras relation till råvarupriser iaf.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.