Tisdag och lägre estimat för H&M

Att säga upp mig är definitivt ett av de bästa besluten jag tagit! Don’t get me wrong, jag gillade mitt jobb, men att själv välja över tiden är mer värt. Jag vill utvecklas och att få jobba med Cygnus på heltid samtidigt som jag får mer tid för skrivandet och resor är helt fantastiskt. Nästa vecka åker jag till New York, det blir kul! Micke är lite trött på att resa (hehe, can’t blame him eftersom vi kom hem från Grekland nyss och knappt har packat upp väskorna) så jag lämnar honom hemma!

MEN, jag tänkte inte skriva så mycket om New York just nu. Det kommer uppdateringar direkt därifrån istället. Ni ska inte heller få läsa ytterligare rants om Riksbanken, inflation och svag SEK. Däremot är det nog dags för en liten uppdatering kring mina tankar om H&M.

H&Ms aktiekurs senaste 12 månaderna. 

I slutet av januari blev många arga när jag sa att jag hade en riktkurs på H&M om 70-90 kronor. Efter det har mycket hänt. Kursen har kommit ner ytterligare och stängde idag på ca 122 kronor. Idag sa också Carnegie att de står fast vid sin riktkurs om 100 kronor och upprepade rekommendationen Sälj för H&M. Mer intressant var dock att de sa att H&M mycket väl kan gå ned till nivåer om 70 kronor om den jämförbara försäljningen minskar med 10 procent och vi ser ett marginaltapp om 1-2 procent.

I slutet av september kommer H&Ms Q3-rapport och min bild är att bolaget har det fortsatt tufft. Lägg dessutom till valutaeffekter i form av urstark USD som H&M har kostnader i (vi diskuterade detta i senaste Outsiders) så kan man tänka sig att resultatet blir annat än bra.

Disclaimer: Jag är fortfarande kort H&M och ser i dagsläget ingen anledning att stänga den positionen.

/A

3 Comments

 1. Hej Anna,
  Vill mest säga att du är grym och att jag gillar din blogg!
  MEN, du nämnde i ett tidigare inlägg något om din tredje bok, den om stress och arbetsnarkomani. Jag är väldigt nyfiken på den. Så om du samlar mod att go public med den så har du en garanterad köpare?.

  1. Hej! Jaaa, jag skrev en skönlitterär skildring av stress och arbetsnarkomani där jag jämför det med droger! Vi uppmuntrar människor att jobba tills vi går in i väggen när det i själva verket är lika dåligt som knark. Så jag skrev en bok där jag romantiserar droger på samma sätt som jag tycker att samhället romantiserar arbetsnarkomani! Den är lite speciell, haha. Så jag vet inte om jag vågar ge ut den! :O

   1. I’m intrigued! Well, boken kanske får ligga i byrålådan och mogna till sig:-).

    Btw – bästa lunchmaten i NY: Hand-ripped noodles på Xiam Famous Foods. De verkar finnas lite överallt på Manhattan nu. To die for, som de säger over there!

    Allt gott,
    Lina

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.