Historien om när Micke stal min investering

Bikinisvahn, tänker ni. Vad har det häääär med investeringar att göra? Hon vill nog bara söka uppmärksamhet osv. 

NEJ, ni har fel. Det här handlar i allra högsta grad om investeringar och jag tog till och med på mig ett linne för att skyla min stackars kropp i värmen. You should thank me.

Precis när jag hade träffat Micke och vi hade dejtat i ungefär två sekunder så berättade jag för honom att jag skulle investera i ett jetboardbolag. Jag lärde känna Alex (som har grundat Esurf) när vi bodde grannar i Malmö under ett par år. När jag sommaren 2016 hade arrangerat ett världsmästerskap i vindsurfing (lägg på minnet att jag vid det laget bara hade stått på en surfbräda en gång i mitt liv) så frågade han om jag var sugen på att gå in i hans nya bolag och eftersom jag alltid tidigare sagt att om det är en entreprenör jag vill investera i, så är det Alex, så sa jag ja direkt. Egentligen var rundan full men eftersom vi var vänner fick jag möjligheten ändå.

”Är du helt efterbliven?” var Mickes svar när jag berättade om mina planer att investera. ”På toppen av en högkonjunktur? I jetboardbrädor?” fortsatte han, raljerandes över mitt kanske sämsta investeringsbeslut någonsin. Det spelade dock ingen roll, tyckte jag, att universums, genom alla tider, bästa förvaltare just talat om för mig att min idé om att investera i jetboards var efterblivet, för jag visste att han hade fel.

Ett par veckor senare satt vi på ett flyg till Istanbul och för att fördriva tiden ville han läsa igenom prospektet, för att med rena fakta kanske kunna få mig på bättre tankar. Efter en liten stund la han ner prospektet i knät och stirrade med tom blick framför sig innan han sa ”jag måste in”.

Ytterligare en månad senare, när den första snön föll över Stockholm, plockade Alex upp oss i sin bil för att ta oss ut till vattnet. Det blåste iskallt och Micke krånglade på sig en specialvåtdräkt som mer påminde om en rymddräkt för att göra sig redo för att testa brädan. Mötet med Alex i sig skulle visa sig vara kärlek vid första ögonkastet, och efter att i snöstorm ha kört runt på brädan i Stockholms skärgård kunde både Micke och Alex konstatera att de två var en perfect match.

Det hela slutade med att Micke, som ensam investerare, fick ta hela emissionen själv och Alex fick ringa ett par samtal till några just då rätt arga investerare och idag, nästan två år senare, hänger vi i Grekland med min gamla granne tillika vän och kör de jetboardbrädor från det bolag som Micke investerade i.

Den absolut viktigaste lärdomen från den här historien tycker jag ändå är att JAG HADE RÄTT!!!!!

Alex kör snäppet bättre än mig. De går i ca 60km/h, hehe.

/A

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.