Lycka

Vi satt med varsin cappuccino och tittade på båtarna, jag och en av mina närmsta vänner, och pratade innan vi skulle upp och tränga oss längst fram i publiken för att lyssna på Ishtar när hon som vanligt briljerade på scen för att diskutera start up-scenen när min vän frågade när jag är som absolut lyckligast, vilka små tillfällen i livet som får mig att stanna upp. Jag blev tyst en stund, funderade och svarade med ett leende på läpparna:

Micke ligger ofta och läser när jag vaknar på helgmorgnar. Han älskar, förutom att läsa om fysik, matematik och annat att läsa sci fi-romaner. Vissa är bättre (och sämre) än andra och om jag får välja en specifik tidpunkt som gör mig varm i kroppen av att tänka på så var det när jag låg med huvudet mot hans axel medan han läste valda stycken högt för mig. Det kan ha varit en av de mest klyschiga sci fi-verken som finns och utomjordingar hade förutom vanliga namn med en ”twist” också en sifferföljd på slutet. Detta tyckte Micke var både mycket fånigt och roligt. Capex, min hund som är lika morgontrött som en bakfull tonåring och brukar sova på min huvudkudde, låg och sträckte på sig så att tassarna pressades mot min kind medan Ronja, vår stora och buffliga dobermann-schäfer låg på golvet med huvudet utanför sin hundsäng och snarkade högt. Samtidigt låg jag där och lutade mig mot den vackraste personen jag vet och lyssnade på hans välbekanta och trygga stämma.

Micke förvrängde rösten för att låta som en robotliknande alien när han härmade karaktärerna i boken och suckade lite av någon slags mix av att vara road och missnöjd på samma gång. Han avslutar varje bok han påbörjar, det spelar ingen roll hur dålig den är, han ger inte upp. Jag har aldrig förstått det där. Jag har inte alls samma typ av tålamod.

Just den stunden, den här morgonen när Micke läste en dålig sci fi-roman högt för sin nyvakna flickvän medan hundarna fortfarande sov, är mitt favoritminne i livet.

Lycka handlar inte om ansträngda händelser. Att jaga en känsla. Lycka är att slås av en tacksamhet över det man har och ha vett att uppskatta det. Jag har möjlighet att göra saker som många drömmer om ska göra dem lyckliga, men det är inte det som är poängen. Livet handlar om att vakna en morgon bredvid någon man älskar som gör exakt det den älskar.

Det jag känner för dig och hundarna slår mig av banan ibland. 

Att älska någon är att älska när de gör något som gör dem lyckliga. Låt varandra springa fritt. Lita på varandra, ha respekt. Lyssna, prata, utmana. Skratta.

/A

1 Comment

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.