Bland de 100 mäktigaste enligt nyheter24

I nästa lya ska jag propsa på att vi ska ha minst ett fotovänligt fönster istället för de små vi har i våningen nu.

Nu är jag hemma igen efter tre(?) dagar i Almedalen och jobbade undan det jag inte hann med när jag var i Visby till kaffet på terrassen. Mitt flyg gick vid 07:20 imorse så jag sov bara några få timmar och fick ta igen det efter frukosten hemma innan jag fick feeling och gick till gymmet.

Jag fick också precis veta att Nyheter24 utsett mig till en av årets 100 mäktigaste unga, vilket gjorde mig väldigt glad. På listan hittar vi bland andra Bianca Ingrosso, Margaux Dietz och Zara Larsson, så det känns fantastiskt roligt. Jag tror att jag är ganska dålig på att stanna upp och klappa mig själv på axeln ibland. Jag är ganska snabb på att gå vidare och reflekterar mer över de misstag jag gör än det som faktiskt blir bra. Så, tack Nyheter24, jag firade med ett gympass!

Jag har faktiskt spenderat eftermiddagen med musik i öronen och ren nöjesläsning där jag läser mina favoritdelar från Dao of Capital igen. Spitznagel delar bland annat upp händelser/situationer enligt följande:

First there is the seen, visible and immediate, that which is most easily grasped. Then there is the yet unseen, what comes next as the consequence of the former, realized in the latter – which can, indeed become the foreseen.

Ja, alltså jag fick också läsa det där ett par gånger innan jag greppade det på riktigt. Jag skulle dock vilja dra en liknelse till Howard Marks och hans first- and second level thinking.

One’s investment approach should be intuitive and adaptive rather than fixed and mechanistic.

Jag pratar ju ofta om att vara versatil, att inte klamra sig fast vid en strategi och alltid förvänta sig att den ska fungera. Vanliga exempel på vad first- and second level thinking faktiskt betyder är:

First level thinking: X är ett bra bolag – alltså köper jag aktien.
Second level thinking: X är ett bra bolag – men alla andra tycker att det är ett fantastiskt bolag, vilket det inte är, därav är aktien överprisad – alltså säljer jag aktien.

First level thinking: Jag tror att bolag Xs inkomster kommer att sjunka – sälj.
Second level thinking: Jag tror att bolag Xs inkomster kommer att sjunka mindre än vad andra förväntar sig och den positiva överraskningen kommer att lyfta aktien – köp.

Förstår ni nyansskillnaderna? Får eventuellt skriva ett längre inlägg om det. Men tills dess bör alla i alla fall överväga att läsa The Most Important Thing av Howard Marks. Dao of Capital är också helt fantastisk, men jag förstår om den kanske känns lite mer svårtuggad.

/A

1 Comment

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.