H&M under förväntan

…Här skulle jag kunna skriva något raljerande om ”vad var det jag sa?” eller att H&M kanske kom in under analytikers förväntan men i linje med mina – men det fyller ingen funktion och är oerhört trist.

Jag blir faktiskt lite ledsen när jag ser resultaten och Karl-Johan Perssons ord i halvårsrapporten. Det är samma ord och löften hela tiden;

Vi ser att utvecklingen går i rätt riktning även om det fortfarande finns många utmaningar och hårt arbete återstår.

Jag tycker att det kanske är dags att dra en gräns för hur mycket man får lova sina aktieägare samtidigt som man fortsätter leverera dåliga resultat. Jag vill inte att det ska gå dåligt för H&M, jag vill bara inte att småsparare och relativt nya investerare ska köpa H&M för att de lärt sig att det är en ”riskfri” placering (framförallt på dessa nivåer) och sen förlora pengar och därmed inte våga investera mer.

Jag kommer att kommentera rapporten i kvällens Closing Bell med Dagens Industri, men här kommer en sammanfattning:

  • Lägre bruttomarginaler än förra året men något över analytikernas förväntan
  • Varulagret ökade med 11 procent
  • Resultatet skönk

Jag är fortsatt kort H&M och tror dessvärre inte att vi kommer att se tillräckligt mycket förbättring för modejätten för att det skulle vända just nu.

/A

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.