Det moderna sättet att handla mat

I samarbete med Paradiset

För ett par månader sedan släppte Svensk Digital Handels sin prognos för e-handeln för 2018. Enligt dem bör dagligvaror och livsmedel omsätta 5,7 miljarder kronor under året. Även om 5,7 miljarder bara är en liten del av e-handelns totala omsättning så motsvarar det ändå en ökning med 24 procent jämfört med tidigare år. Att köpa mat online verkar med andra ord vara en trend som är här för att stanna.

Jag vet inte hur det är för er men vi köper till 90 procent av gångerna mat via nätet, så jag kan relatera till siffrorna ovan!

En annan trend när det kommer till mat är att vi konsumenter blir mer och mer kräsna. Vi vill inte köpa mat full med tillsatser eller ge våra barn halvtaskiga halvfabrikat. Vi lever i ett informationssamhälle vilket har gjort oss väldigt medvetna om vad mat innehåller och har därför blivit mer noggranna med vad vi stoppar i oss.

När Johannes Cullberg startade Paradiset var det för att han var trött på stordrift, tillsatser, besprutningar och hänsynslöshet mot människor, djur, natur och hälsa. Trött på att de små goda varorna knappt syns bland det ordinarie utbudet. Att eko blivit något de stora kedjorna frontar med i reklambladen, men ändå har alldeles för lite av. Paradiset har sedan start fått utmärkelser som ”Årets Ekobutik 2016”, ”Årets Hjärta 2016” och ”Årets Butikskoncept 2017” samt i år finalist bland ”Årets Hållbara Föregångare 2018”.

I september 2017 genomförde Paradiset världens första crowdfunding för en matvarukedja och slog flera rekord genom att på 20 dagar ta in över 18 miljoner kronor från 4500 investerare varav 69% var kvinnor.

Nu ska de ta in kapital igen och emissionen är öppen mellan 23 maj och 22 juni. Förutom att du får möjlighet att gå in som delägare så vill Paradiset också ge tillbaka till sina ägare. De har precis lanserat sin näthandel för att fler ska få möjlighet att handla från deras sortiment och du som investerare får rabatt när du handlar, både online och i butik.

En investering i Paradiset gör alltså att du faktiskt kan spara pengar på mat. Ganska smart, tycker jag. Och ett bra sätt att visa att man uppskattar sina investerare.

Du kan läsa mer om emissionen och Paradiset på deras hemsida här. Om du väljer att teckna aktier – glöm inte att uppge ”Feminvest” som kod (se nedan)!

Klicka på bilden för att komma till sidan för att investera.

Jag själv tecknar aktier delvis för att Paradiset är min närmsta matbutik och nu när de också lanserat sin e-handel så känns det ekonomiskt oförsvarbart att inte investera och få ta del av aktieägarrabatten.

/A

Investeringar är förknippade med risk. Inget som skrivs i den här bloggen ska ses som rekommendation utan gör alltid en egen analys innan du fattar ett köp- eller säljbeslut!

2 Comments

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.