Statsminister for a day

En drottning på hennes tron, eller Sveriges första kvinnliga statsminister?

Idag besökte jag Riksdagen för att smaka lite på hur det kan vara att vara politiker. Skämt å sido, den här bloggen (och Feminvest) är helt opolitisk men det betyder inte att jag inte har vissa hjärtefrågor som jag vill framföra. Ett exempel är kostnaden för sparande kontra subventioner för lånande men det vi diskuterade idag var något helt annat. Föga förvånande handlade samtalet idag om kvinnor i styrelser och på ledande positioner. En av de viktigaste frågorna när det kommer till frågan om jämställdhet tycker jag är att sluta beskylla varandra. Om vi vill se fler kvinnor i toppen så ska vi sluta sparka uppåt på män. Vi kan bli jämställda först när alla faktiskt vill det, och då kan vi inte hålla på att lägga fokus och energi på att vara arga på varandra. Det finns alldeles för mycket arbete att göra för att tiden ska räcka till att bråka.

Vi har lite planer för framtiden när det gäller jämställdhet och jag tror att det kan bli riktigt bra.

Annars sitter jag just nu i soffan hemma och pillar med vad som kommer att bli Feminvest 2.0. Jag tror att utbildning är framtidens sätt att nå rätt målgrupp och då gör man samtidigt samhällsnytta. Därför filar jag nu på ett koncept för en utbildningsplattform inom olika områden kring ekonomi som jag tror kan vara väldigt uppskattad. Det kommer dröja lite för det är mycket jobb men resultatet kommer att bli SÅ bra.

/A

Ang bildtexten, så att ingen tror att jag menar allvar: jag är alltså helt ointresserad av att gå in i politiken och vi skämtade bara om bilden efter att den togs om att det såg ut som att jag satt på en tron.

1 Comment

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.