Onsdag, OMXS30 på minus, Fortnox, Lyko och H&M

Inte idag, men bär ändå samma klänning från Hugo Boss.

Intressant dag på börsen igår. Kring lunch sa jag till Micke att jag trodde att vi kanske skulle se ett ännu större uppställ för OMX och att en nivå om 1670 inte skulle vara konstigt innan vi ser ett nytt nedställ. Jag funderade därför på att släppa min björnposition och positionera mig för ytterligare uppgång men nästa gång jag tittade på OMX var vi på g ner igen. Idag indikerar förhandeln hos IG på en öppning på cirka -1 procent. Nedgången igår berodde delvis på att flera bolag backade på kvartalsrapporter.

OMXS30 en månad

Ett bolag som dock inte backade på sin rapport var Fortnox som jag har i portföljen. Jag berättade i höstas att jag köpt dem och har för mig att jag pratade om det när jag gästade Market Makers podcast i november också (här kan du lyssna på det). Med bland annat en försäljningstillväxt om 33 procent blev marknaden glad och kursen stängde över 3 procent upp. Min portfölj var med andra ord gladare än börsen.

Idag väntas fler rapporter, bland annat Lyko som jag tror att flera av mina läsare äger. Resultatet verkar vara över förväntan och under första kvartalet ligger försäljningstillväxten på 25 procent (13 procent samma period förra året) och med stark närvaro online. Snyggt!

Jag får lite frågor på hur jag hanterar min korta position i H&M just nu. Jag har skrivit flera gånger att rekyler under nedgång är normalt och framförallt när vi sett en så kraftig nedgång på kort tid. Nu får vi vänta på nästa kvartalsrapport som kommer i slutet av juni och under tiden verkar Stefan Persson köpa aktier vilket så länge pressar upp kursen. Inget konstigt i sig och absolut inte något jag inte räknat med. Jag vet att det var samma diskussion förra sommaren när kursen steg från strax under 200 tillbaka till 220(?) ca och många trodde att H&M därför träffat botten på 200 och nu skulle fortsätta upp. Så länge jag inte får mer information som visar på att trenden i bolaget vänt så finns det ingen anledning för mig att omvärdera min position.

/A

1 Comment

  1. Jag äger med Fortnox så precis som din portfölj blev min också glad efter rapporten. Använder det programmet en hel del i jobbet och jag gillar det. Använder även flertalet av deras konkurrenter och än så länge är min åsikt att Fortnox ligger före trots att de är unga – jämfört med flera av konkurrenterna. Dessutom sker positiva förändringar mer frekvent hos dem. Ett spännande bolag minst sagt och hittills har ju investeringen varit lönsam.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.