Jetsurf, oroligheter kring handelstullar och att inte haussa aktier

Trots att det var sent när jag stängde ner jobb igår kväll så stack jag iväg till gymmet och sprang intervaller, svingade kettlebells och gjorde squats. Det känns verkligen skönt att börja komma in i en bra rytm med träning och jobb igen. Ikväll ska jag och Micke äta middag med min gamla vän som driver jetsurfbolaget som vi är involverade i. Jag vet att man traditionellt har sagt att man inte ska göra affärer med vänner men jag tycker att det är skitsnack. Det är bättre att umgås med vänner som har samma livsideologi som dig (framförallt när det kommer till att göra affärer) som du sen kan bygga saker tillsammans med.


Nog om det. Tillbaka till börsen som i år (OMXS30) är ned 5,22 procent, eller 9,07 procent från toppen i år den 23 januari.

Idag väntas dock en stark öppning både i Sverige och USA senare i eftermiddag. Det är fortsatt oroligt på grund av handelstullar mellan USA och Kina, så vi får väl se hur det spelar ut sig. Trump är som vanligt snabb på Twitter och kritiserar sina företrädare och menar att de åtgärder han vidtar nu kan verka hårda men att de är nödvändiga för att städa upp efter kaoset som alla andra lämnat efter sig tydligen. Vilken TUR att Trump verkar vara en så fulländad president alltså (not).


På ett helt annat plan tänkte jag kort diskutera varför jag sällan är positiv till bolag eller lyfter enskilda aktier på bloggen. Det finns ett par enkla anledningar till det: för det första är jag inte särskilt positiv till marknaden just nu som ni vet och för det andra så har jag nästan 40 000 unika besökare i månaden som vill lära sig mer om investeringar. Jag ser inte det som mitt uppdrag att berätta för andra vilka aktier de ska köpa utan vill ge mina läsare verktyg att själva göra analyser och fatta beslut. Sen stämmer det inte att jag inte är positiv, jag har ju till exempel pratat mycket om andra tillgångsslag men jag vet att det finns många som tycker att det är ungefär samma sak som att vara negativ.

Hur som helst, jag vill 1) leverera verktyg för att Du som läser själv ska lära dig och känna dig trygg i dina placeringar för att du gjort en egen analys som du har koll på och 2) det finns SÅ många cheerleaders där ute som skriver om olika case och är superbullish över aktiemarknaden, det behövs liksom inte en till!

/A

2 Comments

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.