Helgen, boksläpp, podcasts och Italien

Jag passade för en gångs skull på att verkligen ta helt ledigt under helgen (förutom inspelning av Outsiders, men det är lite som att bara spela in mig och Micke när vi snackar till frukosten på helgerna). I fredags morse var jag på plats på Akademibokhandeln för att prata om min och Linnéas bok som kommer ut i butik I VECKAN!! Efter jobbet började jag min helg med ett glas champagne med fötterna dinglandes från taket med utsikt över Stockholms takåsar. Efteråt mötte jag upp Maria från Arabesque för att ställa oss på Diplomats uteservering och skåla för vårt partnerskap och senare under kvällen mötte jag och Micke upp en annan vän på Cadierbaren på Grand Hotel för att filosofera kring jobb, resor och livet över en flaska Sancerre. I lördags stod vi på Taks uteservering tills solen gick ner och igår hade vi en riktig tiopoängsdag där vi låg i soffan prick hela dagen, lät filmer avlösa varandra, tog en långpromenad med hundarna, tog med sushi hem och fortsatte vårt filmmarathon. Imorse vaknade jag med ny energi och jobbar nu undan på kontoret innan jag och Micke åker till Italien på onsdag.

Jag listade mina favoritpoddar i min instastory förra veckan men jag fick lite kommentarer om att ni var några som missade listan och frågade om inte jag kunde skriva upp listan här istället. Här kommer mina favoriter (ej bara finansrelaterat).

  • WSJ What’s news: Wall Street Journals kanal där de ett par gånger om dagen släpper 7-9 minuter korta uppdateringar om marknaden. Jag lyssnar på dessa varje morgon.
  • Commodities Spotlight Podcast: S&Ps podcast med fokus på råvaror. Korta avsnitt precis som WSJ vilket ger mig maximalt med nyhetsvärde i ett komprimerat format. Allt från enskilda kortsiktiga case till makrohändelser som kan påverka råvarugrupper på lång sikt.
  • Macro Voices: Erik Townsends podcast där han pratar makro med olika gäster, bl a Pippa Malmgren vid några tillfällen som jag tycker är fantastisk!
  • Adventures in Finance: Magiskt underhållande, bra case, mycket visdom hos gästerna osv. Jag lyssnade nyligen på avsnittet där de diskuterar guld som case just nu. Det var så bra att jag nog får länka in det här.
  • Smart Drugs Smart: ej finans men ändå ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat – droger. Nej, skämt å sido. Det handlar om neurovetenskap och hur man kan optimera kropp och hjärna på olika sätt. T ex genom att lära sig fler språk och på så sätt skjuta fram symptom av demens eller vilken typ av fasta som fungerar bäst i vilken situation. Jag har väldigt svårt för information som det ej finns belägg för och gillar därför SDS eftersom allt är underbyggt av vetenskap och senaste forskningen inom neurovetenskap.
  • Psykiatrikerna: Den bästa svenska podden enligt mig. Anders Hansen och Simon Kyaga möter framstående forskare från hela världen för att prata om hjärnan. Lite som svensk version av Smart Drugs Smart kan man säga. Korta avsnitt med extremt mycket matnyttig information.
  • Börslunch: Allt jag behöver veta om svenska marknaden (i podcastversion) på daglig basis i kort format.
  • Future Skills: Nya versionen av 25 minuter på engelska. Intervjuerna med Martin Sandquist och Alexander Bard är fantastiska (disclaimer: lever i relation med ena programledaren Karl-Mikael Syding (någon tyckte inte att det var tydligt att vi var tillsammans och att det var viktigt att vi berättar det varje gång vi pratar om varandras kanaler osv…)).
  • Outsiders: Min och Mickes podcast, ofiltrerade samtal om investeringar och filosofin bakom med olika teman. Jag tycker iaf att vi är härliga, hehe (partisk?).

Dessa lyssnar jag på regelbundet och så fort de släpps. Finns tid över så brukar jag lyssna på senaste Börspodden, Market Makers, Fill or Kill, Konsensus (om krypto), P3 Dokumentär, Historiepodden osv. Framförallt prioriterar jag alltså podcasts med nyhetsformat med så lite kringsnack som möjligt och vill hellre ha macro och verktyg för att utvecklas själv än att andra ska leverera case åt mig.

/A

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.