Tisdag, perspektiv och positiv börsöppning

I senaste avsnittet av Outsiders så pratar jag och Micke om vikten av att ta in andras perspektiv för att bli en bättre investerare. Det är dock inte bara som investerare som det hjälper utan i alla skeden i livet, oavsett om det handlar om något vardagligt eller entreprenörskap. Bilderna är från i fredags då jag träffade några vänner och entreprenörer för frukost. Vi befinner oss alla i olika skeden av att bygga bolag och projekt och hjälps åt att lyfta varandra. Joachim har till exempel startat Bofink som gör en hälsokoll på ditt bolån (testa), Vendela driver tillsammans med Camilla (tyvärr inte med på bild, hon var tvungen att springa på möte) bolaget AngelR som reser kapital åt start ups sen de identifierade en lucka i marknaden när de själva arbetade med start ups (de här tjejerna är mina idoler, så grymma) och Johan har bland annat ett skivbolag men går nu mer och mer in på fintech.

Jag skriver just nu min andra bok som släpps i januari 2019. Den handlar om att bygga nätverk, relationer och hur man kan använda det i sin karriär. Redan i första kapitlet skriver jag följande:

Jag brukar säga att jag inte har några konkurrenter, inte för att det inte finns andra aktörer inom samma bransch eller marknad utan för att de som i en annan värld hade varit mina fiender idag är mina vänner och största inspirationskällor.

Jag tror (och har forskning som stöder, hehe) att för att bli framgångsrik (vad det nu betyder är upp till var och en att avgöra, men definitionen är faktiskt inte viktig i det här avseendet) behöver vi hjälpas åt att lyfta varandra. Att bygga nätverk är lite som att så ett frö eller börja investera, en relation i taget.


Men tillbaka till börsen då, som den här bloggen ju faktiskt handlar om egentligen. Nedan kan ni se OMXS30 utveckling i år, hittills -1,87 procent i år efter att ha stängt på -1,66 procent igår.

Jag funderade lite över ett blogginlägg som jag skrev i slutet av augusti om rekyler under börsnedgång. Just det jag tänker på nu är inte helt jämförbart men under slutet av IT-bubblan så såg vi flera försök till rekyler efter korrektioner. Jag säger inte att det är där vi är nu, jag säger bara att signalvärdet i volatiliteten är viktig att ta hänsyn till.

Idag väntas börsen öppna på plus, vilket kanske inte är så konstigt efter gårdagens utveckling. Jag ser fram emot nästa veckas rapportering för H&M, jag skrev igår på Twitter att jag gick kort igen. Jag tror att vi kan se kursslakt när det kommer att visa sig att H&Ms marginaler pressas ytterligare, men framförallt handlar min kortposition om att ”walk the talk”. Det är väldigt lätt att vara negativ till ett bolag eller en marknad men sen när det kommer till kritan så drar man sig ur. Dessutom ville jag gå ut med kortpositionen när jag väl tog den, ingen gillar en backtrader och skulle H&Ms kurs fortsätta sjunka så ser det väldigt osnyggt ut om jag först då går ut och säger att jag tagit en ”korrekt” position.

/A

1 Comment

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.