Sustainable Tour med Nordnet 2018

Igår avslutades alltså Feminvests hållbarhetsturné med Nordnet. Vi besökte Malmö, Göteborg och Stockholm på tre dagar och det har varit superroligt men jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var ganska trött när jag kom hem igår på kvällen. I måndags slog det mig att jag faktiskt roddat hela turnén helt själv, vilket alltså innebär att jag projektlett, genomfört, planerat etc hela turnén i alla städer själv och sen väl på plats agerat moderator, kontaktperson för våra partners som var med, fotograferat och försökt hinna med att prata med så många medlemmar på plats som möjligt. Jag får nog tacka min tidigare erfarenhet som event manager för att jag kunde organisera allt utan att känna mig stressad någonstans på vägen.

Annars har det också varit en känslomässigt omvälvande vecka. Jag var väldigt utelämnande i det inlägg jag publicerade i söndags kväll och har på grund av det känt mig lite naken och ensam i veckan. Jag har egentligen aldrig pratat om det tidigare och en stor del av anledning till det har varit att skammen jag burit med mig efter övergreppen har varit för stor. Jag har verkligen lärt mig att jag inte är värd mer än så och att berätta om det öppet är som att erkänna att allt är mitt fel. Jag tror att mitt sätt att alltid försöka prestera oavsett om det gäller jobb, skriva böcker, bloggen, investeringar etc så kommer min press på mig själv ifrån det tidigare förhållandet. Det har varit så otroligt viktigt för mig att på något sätt försöka överbevisa, få bekräftelse på att jag i alla fall duger. Veckan som gått har fått mig att reflektera mycket över hur jag agerar och fungerar som person och vad som kan härledas tillbaka till mitt sjuttonåriga jag. Just nu är jag ganska distanserad till erfarenheten i sig, jag tittar på den utifrån ett tredje-personsperspektiv mycket för att jag inte orkar/kan återuppleva det som hände. Jaja, sidospår. Är det bra/dåligt att jag pratar om det i bloggen förresten eller ska jag hålla det helt utanför?

Idag jobbar jag i alla fall hemifrån, ska sätta mig och gå igenom alla anteckningar från veckan och skriva artiklar från turnén. Vi hörs lite senare!

/A

3 Comments

  1. Hej Anna!

    Tack för ditt bloggande! Alltid kul att se vad du gör för skojiga saker om dagarna! ? Jag tycker du ska skriva precis vad som faller dig in! Känns det bättre för dig att släppa av lite tungt bagage så skriv! ???❤️

  2. Jag blir inspirerad när du öppnar upp dig, för det är att vara modig när man utelämnar sig. Kul att se att du har kunnat gjort en lång resa, med tanke på vart din startpunkt var. Cred till dig!

    Själv är jag en tjej som strävar efter att byta riktning på vad som har hänt och vart jag vill hamna. Då är det alltid roligt att höra andra med sina lyckade historier, det bevisar att det visst är möjligt stor kram

  3. Jag tycker verkligen att du ska skriva om det (om du vill och orkar) eftersom det kan minska skammen för andra som upplevt samma. Att veta att man inte är ensam om en sak kan vara befriande. Du inspirerar!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.