Nytt projekt hos Trine som kommer att ge 100 000 människor ren el

I samarbete med TRINE

För ett tag sen skrev jag ett blogginlägg om TRINE som genom crowdfunding möjliggör investeringar i solenergi. Jag träffade VD Sam Manaberi när jag spelade in ett Feminvest Direkt, om du inte sett avsnittet kan du göra det här.

Nu har TRINE lanserat världens största initiativ för crowd-investering för solenergi på afrikanska landsbygden!

Hittills har TRINEs plattform gett 257 710 personer ren energi och €3 902 666 har investerats i solenergi. Nu vill de alltså ta in totalt €6 000 000 för att kunna ge ytterligare 100 000 personer tillgång till ren energi. Projektet görs tillsammans med bolaget BBOXX som sedan det grundades 2010 har gett fler än en halv miljon(!) människor tillgång till ren elektricitet. Läs mer om projektet hos TRINE här.

Det som är roligast med TRINE är att det är som en slags kombination mellan en investering och välgörenhet. Förutom att du är med att bidra till en renare värld så får du även ränta tillbaka på det du investerar hos TRINE. I kampanjen med BBOXX är den förväntade räntan till exempel 6,75 procent och löptiden på lånet 42 månader.

I det första lånet till BBOXX har redan 1150 personer redan investerat totalt €578 116, vilket motsvarar 57 procent av kampanjen.

Om du är intresserad av att vara med och bidra till en renare värld energimässigt och samtidigt få ränta på pengarna så kan man testa att investera $25. Med min kod ”ANNA2018” får du dock €10 rabatt på din investering! Bra va? Om du vill investera i BBOXX-projektet så kan du hitta det här.

/A

I samarbete med TRINE

Tänk på att investeringar är förknippade med risk och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. 

1 Comment

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.