Lördag, Outsiders, börsveckan och Gardasjön

På mitt möte i torsdags eftermiddag sa jag att jag hade känt mig lite trött den senaste veckan och när jag kom hem runt 16 skulle jag bara ta en kort paus i soffan men vaknade först vid 20 igen. Happ… Var i alla fall som en ny människa igår igen och har hunnit beta av både några möten och endel jobb innan helgen.

Idag har jag ätit lunch med bolaget som jag går in som styrelseordförande i. Väldigt bra team och jag gick därifrån med ny energi, väldigt härligt! Imorse kan jag också ha beklagat mig över att inte ha någon inbokad resa förrän i maj så efter morgonpromenaden med hundarna bokade jag en resa till Gardasjön den 18-23 april med Micke. Jag passade på att boka en svit med utsikt över sjön från sovrumsbalkongen, hehe. Får tillfälle att använda mina nya sandaler från Jimmy Choo när vi är på plats. Tanken med dagarna i Italien är egentligen bara att jobba, men med lite härligare utsikt än från kontoret i Stockholm. Får också tillfälle att marinera mig i bröd som dryper av olivolja, pasta och rödpang. Livet!

Just det, nytt avsnitt av Outsiders ute. Vi snackar risk, diversifiering och definitionen av värde. Lyssna här.


Börsveckan bjöd på små björnar som har tassat runt på marknaden. Min portfölj som består av större delen softs och guld med en touch av en kort H&M-position, ett par procent Bitcoin som jag köpte alldeles för tidigt (aj) men som nu ska få ligga orörda i portföljen cirka for ever, en position i Xact Bear och en mindre del aktier. Dessutom ligger en post i Brummer Multi-Strategy 2XL under behandling och syns väl i portföljen om ett par veckor. Min portfölj är alltså som gjord för dagens börsklimat och jag är nöjd med mitt flat-resultat jämfört med OMXS30 som är ned nästan 4 procent på en vecka. Vem bryr sig om absolutavkastning, man vill ju BARA slå index, eller?

Använder både Avanza och Nordnet, här från Avanza.

OMXS30 en vecka

Jag blir inte förvånad om vi under nästa vecka får se en rekyl upp till strax under 1600 igen. Vi får se vad som händer med handelskrig och ståltullar, what a time to be alive at börsen.


Slänger med två bilder från Torri del benaco som vi åker till om ca 3,5 vecka också:

Resor är ändå livet, tycker jag.

/A

4 Comments

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.