Inception of meaning

Jag fick en fråga igår, om jag fick välja ett av mina uppdrag eller projekt att viga all min tid åt, vilket hade jag valt då? Det första jag tänkte var att jag framförallt vill ägna mig åt skrivandet på resande fot. Jag älskar att se världen och ta in nya perspektiv för att sen kunna skriva om upplevelser, tankar och idéer. Sen tänkte jag ett steg längre och insåg att den absolut största grundpelaren för mig är mina investeringar. Men att enbart svara att jag vill investera ger inte heller en rättvis bild av verkligheten. Jag inser att what makes me tick är att hitta nya insikter och kunskaper och att sen applicera dem på till exempel mina investeringar och sedan dela med mig av erfarenheterna av det. Att alltså hela tiden optimera det jag lär mig och alltid vara öppen för ny kunskap. Kunskap är meningen med livet.

Låt mig presentera my inception of meaning

Okej, ”inception of meaning” kanske är lite pretentiöst men för mig är det verkligen så. Jag älskar att ha fel, det innebär att jag kan lära mig något. Mark Spitznagel har mer rätt än han nog själv förstår när han säger att man måste lära sig att älska förluster, det gäller alla delar av livet. Om du kan omfamna att ha fel, att förlora, så lär du dig också att ta in nya perspektiv, kunskap och erfarenheter. Just det här pratade vi om i både avsnitt tre och fyra av Outsiders.

Jag tror att den här typen av ”inception of meaning” går att applicera på i princip vad som helst som man kan bli bättre på. Fundera på vad du tycker är roligt och sträva efter att utvecklas inom just det området. För mig handlar det alltså om investeringar och jag söker hela tiden nya infallsvinklar för att testa mig själv och det som jag tror att jag vet.

Vad är din inception of meaning?

/A

3 Comments

  1. Tycker att hela din ”livsstil” är intressant. Hur du lägger upp dina dagar arbetar hårt och är så medveten om exakt vad som fungerar bäst för dig. Väldigt inspirerande. Skulle vara roligt med lite konkreta tips på hur man gör för att utveckla sig, optimera sin tid och hitta sin grej. Hur har du gjort för att bli så säker på vad du vill göra? Hur har du gjort för att formulera dina mål. Du jobbar ju väldigt mycket men trivs med det eftersom du har ett stort intresse för det du jobbar med. Kram på dig.

    1. Hmm… Bra fråga! Jag funderar mycket på vad jag tycker är roligt och försöker att helt enkelt göra mer av det och testar mig fram. Det blir lite av en självförstärkande effekt. Jag har nog inget enkelt svar, jag tror bara att man får rannsaka sig själv och ifrågasätta det man gör idag för att inte fastna i en homeostas bara för att istället för att byta riktning och testa nya saker! 🙂

  2. Inception of meaning varierar med tid. I din ålder var det stenhårt jobb och ta hand om familjen med siktet inställt på en trygg framtid. Idag handlar det om ständigt nytt lärande och att testa gränserna för min egen kompetens inom vitt skilda områden.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.