H&M under förväntan och nytt avsnitt av Outsiders

Smokingbyxor från Tiger, skjorta från Hugo Boss, stor hund från hundstallet, liten hund från ”Bortskämda Pomchis AB”.

Igår medverkade jag i Dagens Industris Closing Bell för att diskutera H&Ms försäljningssiffror för första kvartalet 2018. Omsättningen ex moms uppgick till 46 181 msek jämfört med 46 985 msek samma period föregående år. Även om resultatet vid första anblick endast ser ut som noll i omsättningstillväxt så bör vi ha i åtanke att de jämfört med samma period föregående år har 350 fler butiker vilket innebär att ett nollresultat bör ses snarare som en minskning än nolltillväxt. Att öppna ytterligare 350 butiker medför dessutom kostnader i både uppstartskostnad och sen löpande, och detta är utöver de kostnader H&M har i form av digital utveckling och framtagande av nya varumärken. Detta kommer att synas tydligt i marginalerna när rapporten släpps i slutet av mars.

H&Ms aktiekurs rasade för att ett tag handlas under 130 kronor men stängde sedan på cirka 131 kronor.

Om ni vill se min medverkan i DI så kan ni göra det här.


Fredag betyder nytt avsnitt av Outsiders. Vi snackar om vikten av att ta in andras perspektiv när man investerar och Micke tror att livet är en simulering. Lyssna via din podcastapp eller klicka på bilden för att komma till Soundcloud.

/A

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.