Helgen, Outsiders och OMXS30 på minus

Jag har haft en väldigt bra helg. Ni vet när man har exakt noll inplanerat och en spontan kaffe med en vän slutar med att man ligger i soffan och pratar om livet i tolv timmar? Precis så såg min lördag ut. Igår sov vi till 12:30(!!) utan att någon av hundarna väckte oss, jag har nog aldrig sovit så mycket i hela mitt liv. När jag vaknade låg Capex fortfarande och snarkade på min kudde, han är definitivt den tröttaste lilla hunden som finns och blev lite sur när jag väckte honom. Jag är egentligen en morgonmänniska men jag antar att jag låg efter med sömnen. Efter ”morgonpromenaden” spenderade jag resten av gårdagen framför jobb och njöt verkligen av att bocka av det ena efter det andra för att kunna gå till kontoret nu på morgonen och känna att måndagen är fylld av möjligheter istället för måsten. Helgjobb är livet alltså.

I senaste avsnittet av Outsiders som släpptes i fredags diskuterar jag och Micke vikten av att ta in andras perspektiv vid investeringar. Jag har fastnat för John Koenig och pratar om olika perspektivinsikter som jag fått. Micke berättar dessutom om när han på 90-talet gjorde en lynchspaning och hörde av sig till alla hjärnkirurger i världen och sen diskuterar vi också Tesla utifrån andras perspektiv.

Klicka på bilden för att komma till Soundcloud eller sök på ”Outsiders” i din podcastapp.


Förra veckans utveckling på OMXS30 slutade på -1,2 procent och väntas öppna på minus även idag. Hittills är OMXS30s utveckling för året 2018 på -0,22 procent och för helår -1,24 procent. Nästa vecka släpps H&Ms rapport för första kvartalet 2018 och jag tror att vi kommer att få se ytterligare kursfall när minskade marginaler visas upp. Angående H&M så rasade ju även MQ efter en väldigt svag rapport och jag tror att det är viktigt att påpeka att utöver de utmaningar som H&M ställs inför internt så sker också väldigt mycket externt i branschen som de måste anpassa sig till utöver det. Jag ska vara med i EFN Börslunch igen nästa vecka dagen efter H&Ms rapport och kommer säkert att få kommentera mitt H&M-case igen.

Annars är den här veckan ganska lugn för min del vilket är skönt. Jag ska fokusera mycket på träning och jobb för att snart gå in i en hektisk period igen.

/A

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.