Helgen

Jag har tagit det lugnt i helgen. Laddat om efter förra veckan. Igår var vi ute med hundarna i Haga i flera timmar med Ishtar och hennes två labbar. På kvällen bollade vi lite avsnittsidéer för Outsiders men tog det egentligen bara väldigt lugnt. Idag har jag varit på pedikyr, tog med mig boken ”The Intelligent Universe” av James Gardner som jag läser just nu.

Min och Linnéas bok går till tryck imorgon och jag har den senaste veckan verkligen hittat in i en rytm för skrivandet på min andra bok som kommer ut i januari 2019. Just nu skriver jag om sociala filterbubblor och vikten av att kunna ta in andras perspektiv och erfarenheter för att kunna bilda sig en bättre bild av verkligheten. John Koenig har skrivit ”The Dictionary of Obscure Sorrows” där han hittar på ord på känslor som tidigare inte funnits beskrivna någonstans. Jag fastnade framförallt för ‘Sonder’ som jag också kommer att skriva om i min bok.

Sonder n. The realization that each random passerby is living a life as vivid and complex as your own — populated with their own ambitions, friends, routines, worries and inherited craziness — an epic story that continues invisibly around you like an anthill sprawling deep underground, with elaborate passageways to thousands of other lives that you’ll never know existed, in which you might appear only once, as an extra sipping coffee in the background, as a blur of traffic passing on the highway, as a lighted window at dusk.

Många är så otroligt självcentrerade att de glömmer bort att vara öppna för att ta in andras perspektiv, erfarenheter eller tankar. Det här gör att vi till slut fastnar i en slags social filterbubbla. Nog om det här, ni får läsa mer om det om typ ett år, hehe. Men vikten av att kunna ta in andras perspektiv än sitt eget är en förmåga som väldigt många jag möter saknar.

Jag har förresten precis tackat ja till att föreläsa på engelska på ett stort event i höst. EHhh… Jag hade det som mål för 2018 mest för att det är SÅ långt utanför min comfort zone och nu blir det alltså av. Jag fick välja ämne själv och har prellat ”How the finance industry as we know it will change”. Jag tänker framförallt på hur traditionella yrkesroller kommer att förändras eller försvinna i branschen osv. Kul men jag är redan nervös, hehe.

/A

1 Comment

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.