Facebook, H&M och veckan

Bild från i onsdags

God morgon. Jag är strax på väg till gymmet men startar med en kaffe och uppdatering om vad som händer på marknaden först. Det som är högaktuellt just nu är volatilitet, Facebookskandalen, H&Ms Q1-rapport som släpps imorgon och utsikter för veckan.


I mitten av mars avslöjade New York Times och brittiska The Observer att analysföretaget Cambridge Analytica hade lyckats samla in information från 50 miljoner Facebook-konton. Den här informationen hade senare använts till fördel för Donald Trump under hans presidentvalskampanj. Christopher Wylie, tidigare anställd på Cambridge Analytica, berättar hur hela Cambridge Analytica byggt sin verksamhet på att skörda profiler på Facebook för att använda informationen för att kunna rikta t ex marknadsföring direkt mot dem.

Sedan informationen om Cambridge Analytica kom ut har Facebooks aktie gått net 13,89 procent.


Imorgon släpper H&M sin rapport för första kvartalet 2018. Jag ska vara med i EFN Börslunch på onsdag och misstänker att jag ska kommentera det då. Jag gick ju kort igen och tror att vi får se pressade marginaler i morgondagens rapport. Fler analyshus har sänkt riktkurser för H&M och av 26 analytiker rekommenderar endast två köp.

H&M utveckling hittills i år

Bara under 2018 hittills har H&Ms aktiekurs gått ned 23,49 procent från att som högst stå i 172 kronor. Även om jag bemötts av mycket motstånd i mina tankar kring H&M så känns det som att fler och fler väljer att lämna skeppet nu. Det blir i alla fall spännande att se rapporten imorgon.


Annars väntas börsen öppna svagt idag också, hos IG indikeras -0,12 procent med mer än en timme kvar innan öppning. Jag tror absolut att vi kan se en rekyl efter förra veckan på börsen men de fundamentala oroligheterna om ett handelskrig kvarstår. Vi får se om det kommer någon uppdatering kring läget i veckan.

/A

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.