Styrelseuppdrag, nylansering och Nordnet Live

Den här veckan bara försvinner iväg. Jag har i alla fall tackat ja till ett styrelseuppdrag och jag kan knappt vänta med att få berätta mer om det. Både bolaget i sig, människorna bakom och idén är fantastiskt och jag är väldigt, väldigt tacksam över att jag får den här typen av uppdragsförfrågningar.

På tal om bolag och investeringar så nylanseras nu mitt onoterade innehav Mouche i Göteborg som ”World by Mouche”. Ny lägenhet som ser helt magisk ut, jag blir glad varje gång jag kollar på deras instastory (följ här) och pratar med Johanna som driver det. När jag är i Göteborg med Feminvests hållbarhetsturné 7 mars hoppas jag ha lite tid att springa förbi och säga hej.

Igår var jag och Micke på ett möte angående vår programpunkt på Börshajen Academy den 5 maj. Jag tror att det blir en grym dag med mycket inspiration och det är SÅ häftigt att biljetterna redan är slut. Andra är grym! Dessutom släpps min och Linnéas bok dagen innan så jag hade tänkt ta med mig ett gäng dit. Boken är i slutskedet just nu och jag sitter med korren innan den sista versionen till slut ska gå till tryck i slutet av februari. Så häftig känsla ändå, att vara i mål. Vi fick se ett utkast på omslaget förra veckan och boken blir SÅ fin. Det var viktigt för mig att den inte skulle kännas riktad mot bara ett kön eller en målgrupp. Det är en bok som är nyttig för alla som vill komma igång med sitt sparande och sina investeringar och jag tycker verkligen att de har lyckats skapa en neutral design.

Imorgon går Nordnet Live av stapeln och jag är såklart på plats med Feminvest. Dessutom har jag tagit med mig Maria från Arabesque. Så är ni där och har några frågor får ni gärna komma förbi, säga hej och snacka lite. Förra året träffade jag flera följare och läsare, väldigt kul!


Idag är det alla hjärtans dag, vi får se om marknaden bjuder på lite kärlek idag! Börsen väntas öppna svagt upp efter att ha stängt på -0,55 procent igår. OMXS30 har i år backat -4,04 procent och totalt under ett år -3,16 procent. Idag lämnar Riksbanken räntebesked och sin penningpolitiska rapport. Räntan väntas lämnas oförändrad men det ska bli spännande att se guidningen för räntan framöver (en mening jag nog aldrig trodde att jag skulle skriva i mitt liv… Vem har jag blivit?). Viktigare dock är inflationsstatistik från USA. Det var ju när lönestatistiken släpptes i USA som pekade på sysselsättningsframgångar och en löneökning om 2,9 procent som marknaden blev rädd att inflationen stigit snabbare än vi räknat med. Nu får vi alltså veta hur det ser ut på riktigt vilket skulle kunna medföra stora rörelser på börsen igen.

OMXS30 senaste dygnet

/A

4 Comments

  1. Tack för en bra blogg. Hur fungerar det när man vill investera i onoterade bolag egentligen? Hur gör man det rent praktiskt? Hälsningar Hanna

    1. Tack!

      Antingen kan man göra det via Pepins eller fundedbyme om man vill gå in med mindre summor. När jag pratar om onoterade bolag så menar jag dock att investera i en start up som tar in kapital. Först får man ett prospekt (antingen kan man söka onoterade bolag men oftast är det dem som söker upp investerare) och sen väljer man hur mycket aktier man vill köpa (och kollar värderingen t ex). Sen skrivs ett aktieägaravtal och en överlåtelse av aktier sker. Då betalar man in aktiernas värde till bolaget! 🙂

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.