Rekylonsdag?

Jag har funderat väldigt mycket (eftersom mitt magsår är tillbaka, tack för mediciner I love you) på vilken typ av energier jag utsätter mig för. I mitt jobb ingår det tydligen att många tar sig rätten att tycka och tänka saker om mig helt oombett. Jag försöker därför minimera den tid då jag utsätter mig själv för negativism och sådant som kanske tar mer än det ger. Därför har jag till exempel precis tagit bort Twitter från min telefon och det är så skönt. Jag blir ofta förvånad över hur elaka andra är mot varandra i flödet (alltså inte mot mig per se utan överlag) och jag förstår bara inte? Jag förstår för det första inte hur man har tiden att lägga på att vara elak och jag förstår definitivt inte varför man väljer att vara det. Jag sliter mitt hår, hehe. Jag skrattade dock när någon kallade mig ”marknadens frireligiösa profet” för att jag ofta skriver att jag ”tror” saker om marknaden istället för att jag ”vet”. Jag TROR att personen i fråga att missat att hela konceptet med börsen (och risk) handlar om att man inte kan veta eller förutspå framtiden och att då påstå sig veta (till exempel i medier som min blogg) skulle vara felaktigt och missvisande.

Idag tror jag dock att vi kommer se en rekyl upp, jag har i alla fall positionerat mig för det. Jag tror också att den här rekylen kan vara kortsiktig och att vi eventuellt kan se ett fortsatt nedställ senare. OMXS30 öppnade igår på -4 procent för att under dagen klättra upp och senare stänga på -2,25 procent. Inledningsvis backade även USA men stängde på över 2 procent. Jag gillar att kika på förhandeln via IG och just nu indikerar den att OMXS30 kommer öppna ca +1,13 procent på 1529 punkter.

Anledningen till raset i fredags har inte med ett enskilt event att göra utan beror förmodligen på tron på att inflationen nu har tagit fart på allvar vilket skulle kunna leda till snabbare räntehöjning från FED vilket man inte tror är inprisat i marknaden. Det som senare hände igår var att många såg chansen att ”köpa dippen” vilket senare handlade upp marknaden igen.

Hur har ni hanterat marknaden de senaste dagarna?

/A

6 Comments

  1. Jag har hanterat den genom att först ge mig ut och motionera, rensa tankarna och komma tillbaka med ett lugnt sinne. Därefter har jag suttit och sett över min sparplan för att påminna mig själv om att jag faktiskt tänker investera i detta i 30 plus år framöver. Jag har gjort upp en lista på de aktier jag är intresserade av, en hel del i investmentbolag, så det har lett till att jag även funderat på vilka jag vill sälja av för att inte ha dubbelt innehav. Därefter har jag gått igenom mina fonder och lagt upp en strategi för hur mycket jag kommer att månadsspara och hur mycket jag satsar på att portionera in extra under de kommande två åren.

    Mycket fokus har dock legat på att hålla sig lugn, att träna bort det snabba tänket och faktiskt intala mig själv att inte paniksälja. Jag förstår att de röda färgerna gör det lättare att se ifall man går back men samtidigt är rött en signalfärg för aggressivitet, fläkta eller fly. Då känns det skönare att bara stänga av datorn, ta en promenad och avsluta dagen med en kopp te och en god bok.

  2. Så många kloka ord inklusive rörande tonen på nätet. Kan inte säga till dig att inte bry dig, för man skall inte behöva ta all skit. Förstår inte varför vissa tror att man kan säga vad sim helst på nätet. Men stå på dig.

  3. Anna, du ar bast! Tack for allt du lar oss tjejer om ekonomi och hur du gor det med humor och insikt. Det maste va skitjobbigt med all negativitet, men glom inte att vi som verkligen uppskattar vad du gor finns har ute!

    TACK, tusen ganger om!
    Kram

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.