Positiv öppning

Tusen tack för alla snälla ord angående första kapitlet i ”Svart Svahn”. Jag skriver mycket skönlitterärt men just detta ligger ju lite närmre eftersom det handlar direkt om mig och Micke. Jag funderar på att lägga till ”Jag Skriver” i menyn över min header och publicera några av mina texter där emellanåt.


Börsen då? OMXS30 väntas öppna runt 1523 idag, vilket skulle vara 1,62 procent högre än stängning i fredags. Den positiva öppningen är såklart väntad eftersom USA till slut klättrade upp efter stängning i Sverige och stängde på plus.

Dow Jones Index 5-12 februari 

S&P500 5-12 februari

Som det ser ut nu kommer alltså även de amerikanska börserna att öppna på plus, men det är några timmar kvar till öppning. Jag tror dock att vi kommer få dras med den pånyttfödda volatiliteten ett tag och tycker att kommande tid på börsen ska bli intressant. OM detta skulle vara början på en större nedgång så kan det vara bra som investerare att anteckna hur man hanterar svängningarna just nu. Det kan vara otroligt lärorikt att gå tillbaka till efteråt för att se vilka eventuella misstag eller rätt som man gjorde under tiden för att lära sig inför framtiden. Skapa helt enkelt en dagbok för dina investeringar.

Annars är det en ganska spännande vecka. Rapportperioden fortsätter och på onsdag håller H&M i sin kapitalmarknadsdag. Jag kommer att stänga min korta position innan dess, en kapitalmarknadsdag hålls knappast för att ge ut negativ information om bolaget och jag tror att vi kommer få se flera nya varumärken som presenteras och med tanke på den pressade kursen just nu så är det inte omöjligt att kursen drar ett lättnadsrally. Detta var även min teori inför rapporten när den släpptes men jag hade absolut inte räknat med deras dolda nyemission vilken inte direkt togs emot med öppna armar av aktieägare. Hursomhelst så tycker inte jag att risken är värd att ta att behålla en kort position över en kapitalmarknadsdag.

På fredag släpper också mitt ena bolag Opus rapport. De har gjort några nya förvärv det senaste förresten, kul!

/A

1 Comment

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.