Nordnet Live och intervju i Dagens Industri

Igår var det fullt upp hela dagen! Jag var på plats på Nordnet Live från morgonen och kom hem vid 21:30. Jag bestämde mig för att skippa efterfesten, jag har ett frukostmöte idag och behöver alla hjärnceller för att bli färdig med korrigeringen av boken innan måndag.

Men vilken fantastisk dag det var igår. Träffade många av er läsare och det var verkligen höjdpunkten på hela dagen. Dessutom är det extra härligt att få träffa branschkollegor på ett och samma ställe. Bland annat Albin på bilderna ovan som ju jobbar för EFN (tidigare Nordnet).


Igår publicerades också en intervju med mig i Dagens Industri. Det var med anledning av en ny Sifo-undersökning beställd av SBAB, som det kom fram att män i större utsträckning än kvinnor har en buffert. För bara några veckor sedan talade jag med en person som berättade att en av de vanligaste frågorna som bankmän och bankkvinnor får är av kvinnor som undrar om de har råd att skilja sig. Jag blev så ledsen när jag hörde det. Ingen, vare sig man eller kvinna, ska behöva stanna i en relation där de inte mår bra för att de inte har råd att lämna.

Klicka på bilden för att komma till artikeln.

Det är också exakt den här typen av statistik som gör att jag tycker att mitt jobb är viktigt. Ibland får jag arbeta i motvind men jag vet att det jag gör och står för är viktigt. Finansiell jämställdhet. Att utbilda och lära ut för att alla ska kunna leva ett liv som de mår bra av. Inte tvingas fatta beslut om huruvida man ska stanna på ett jobb trots att man mår dåligt eller vara kvar i en relation även om man vill ur på grund av ekonomin.

Trots att fler kvinnor än män saknar ett buffertsparande visar Sifo-undersökningen att kvinnornas totala sparande har ökat sedan 2017.

Även om vi ”inte riktigt är där än” som Barbara Krumsiek brukar säga, så känns det som att vi är på god väg. Economista har blivit nästan som en folkrörelse och om varje medlem i snitt sparar 5000 kronor per år så gör gruppen en total besparing om 476 miljoner kronor per år. Det mina vänner är ganska häftigt att få vara en del av.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.