Måndag, Outsiders och börsen på plus

Återigen tack för grymt mottagande av podden Outsiders med mig och Micke. Vi väntar fortfarande på godkännande från iTunes men vi finns på Acast, Soundcloud och Pocket Casts än så länge! Tanken är att hålla avsnitten korta, mellan 15-20 minuter. I nästa avsnitt diskuterar vi värdering, inte alls HUR man värderar bolag utan perspektiv och insikter runt omkring som kan vara bra att tänka på. Till exempel vems vinst och vilket års vinst man bör räkna på när man gör prognoser för framtiden.


Idag är det måndag. Jag trodde att jag skulle ha svårt att sova inatt eftersom jag sov prick hela dagen igår med vissa avbrott för att se något avsnitt av ”The Good Place”. Jag tittar inte på serier men under dagar som igår när det inte fanns någon energi till något annat än vila så kan det fungera ändå.

Efter förra veckans uppgång ligger nu OMXS30 på plus under 2018 (ynka +0,01 procent) och vi väntar oss en positiv öppning även idag.

OMXS30 utveckling 2018. Jag skrev ett inlägg i samarbete med IG Markets förra veckan om candlestickdiagram, läs det här.

Vi pratar ganska mycket om volatilitet i första avsnittet av Outsiders. Signalvärdet och vad vi tror om framtiden. Inte alls speciellt baissigt som många kanske förväntar sig av oss utan vi håller oss nyanserade. Däremot tycker jag fortfarande att det är viktigt att lyfta att vi inte alls befinner oss i en speciellt stark bull market utan ligger egentligen på ungefär samma nivå som för tre år sen.

Den 27 februari 2015 stod OMXS30 på en nivå om 1691 och i fredags stängde OMXS30 på 1577,11 vilket alltså är 6,74 procent lägre än för tre år sedan.

Varför tjatar jag om det här? För att signalvärdet är viktigt. Det tar tid att bryta sig ned från en stark uppgång och vi har därför kunnat se en mindre korrektion i början på 2016 (många som i efterhand tror att det var ”kraschen”) och nu även under 2017-2018 har vi kunnat se mindre nedgångar från toppen. Jag har sagt det förut men mitt inlägg om rekyler under börsnedgång tåls att läsas igen.

Nu ska jag till kontoret, i eftermiddag ska jag och Alexander från Nordnet spela in några avsnitt av Feminvest Direkt och så ska jag hinna förbereda inför Feminvests hållbarhetsturné nästa vecka! Jag tänkte också skriva ett blogginlägg om Lendifys andrahandsmarknad, där man kan sälja sina lån (som man lånat ut). Perfekt för er som vill testa Lendifys tjänst men i början kanske inte vill binda upp pengarna på några år. Kom också ihåg att om ni använder min länk Lendify.se/annasvahn så får vi 500 kronor var när du investerat dina första 10 000 kronor.

/A

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.