Butiksdöd, lokalhyror och fredag

Det är inte bara H&M som har det tufft med försäljning i fysiska butiker utan även Intersport flaggar för att de kommer att behöva dra ner på personalen. Till viss del ska tjänsterna dock tillsättas med ny kompetens inom digitalisering för att satsa på e-handel istället.

Problemet ligger framförallt i att de ligger efter med att ta handeln online men även att marginalerna krymper delvis på grund av höjda lokalhyror. Goldman Sachs publicerade dock nyligen en analys där de tror att kontors- och lokalhyrorna toppat efter en kraftig uppgång i Stockholm. Det skulle i alla fall betyda att marginalerna framöver för företag inte kommer att pressas ned ännu mer på grund av lokalkostnader.

Annars då? Micke fyller år idag! Jag älskar födelsedagar, allas alltså, inte bara min egen (även om den också är trevlig). Dagen till ära kör jag dressed up friday. Alltid contrarian alltså, andra kör casual friday men jag går mot strömmen.

Glad att jag tog tag i min garderob i julas. 90 procent utgörs numera av Tiger of Sweden och Hugo Boss. 100 procent är svart eller vitt. Ingen idé att jag köper kläder i andra färger, de blir inte använda ändå.

På måndag kommer häftiga Barbara Krumsiek till Stockholm. Hennes första gång i Sverige. Hon sitter i styrelsen för Arabesque så vi ska köra lite intervjuer och press tillsammans. Hon är btw en av de coolaste personerna jag vet. Tidigare VD för Calvert Asset Management och har varit med och skrivit FN:s Women Empowerment Principles. Är en ära att vara involverad i samma projekt som henne. Wow alltså, livet.

/A

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.