Uppdatering – innehav och tankar

Inläggen kommer lite glesare än varje dag just nu. Det beror mest på att jag och Linnéa är i slutfasen av boken och att jag därför tar varje ledig stund över för att skriva på den istället för här. Jag tänkte dock uppdatera er kort med mina innehav och tankar kring dem.

Min portfölj består som bekant av en liten del aktier, guld, softs (mjuka råvaror), fonder, bitcoin och en hel del likvida medel med fördelning enligt nedan.

Viktigt dock att tillägga att det är så här den så ut just nu. Jag handlar bitcoin ganska aktivt men just nu handlar det mest om att minska innehavet efter att de gått från 8 000 USD till att i skrivande stund stå i över 14 000 USD på väldigt kort tid. Jag vill inte vara för exponerad inför ett eventuellt ras.

Men vi kan börja med mina aktier. Här ser det ut som sist jag uppdaterade er om mina innehav. Jag äger Balder, Diös, Opus, Fortnox och Loomis. Nordea Markets kom med en säljrekommendation på Loomis för ett tag sen och kursen sjönk cirka sex procent på en dag. Efter det har dock kursen återhämtat sig och står i strax över 348 kronor igen. Jag tror inte att jag behöver kommentera Balder och Diös närmare, det finns egna inlägg om dem längre bak i bloggen. Fortnox har dock varit i blåsväder på grund av insiderhandel och har gått från att stå i som högst 49 kronor till att nu stå i 45,30 kronor. Jag håller dock mina aktier, det är inte något som fundamentalt ändrats i affärsverksamheten vilket gör att jag inte vill sälja ändå. Opus väntar på besked angående kontraktet i New Jersey och kursen har varit uppe och touchat på 7 kronor, kul att jag faktiskt sa att jag ville köpa mer på 6 kronor.

Guld och softs behöver jag knappast gå in djupare på heller, det är min trygga bas i portföljen.

Vad gäller fonder så har ytterligare en fond flyttat in i min portfölj. Jag är ju som bekant förtjust i läkemedelssektorn och handlade en del tidigare men vill inte längre sitta och plocka enskilda bolag. Jag vill alltså ha exponering mot branschen men en väldiversifierad sådan. Därför har jag precis lagt till Rhenman Healthcare Equity Long Short i min fondportfölj. Ja, hög avgift om 2 procent + 20 procent performance fee men jag har skrivit tidigare om vad jag tycker om att enbart välja fonder baserat på avgifter. Detta är dessutom en branschfond. Kanske skulle ägna ett helt inlägg åt bara den fonden. Vad tycker ni?

Jag äger inga XACT Bear just nu. Lika bra att skriva det, jag handlar både med XACT Bull och XACT Bear ganska aktivt fram och tillbaka men just nu ekar det tomt av dessa i portföljen.

Utveckling senaste tre månaderna, för transparensens skull.

Hur ser era portföljer ut?

/A

3 Comments

  1. Bästa Anna! Du är ett föredöme och jag läser din blogg regelbundet. Lär mig alltid något nytt här inne. Jag tänkte passa på att fråga dig, vart köper du dina bitcoins? Jag har själv tänkt börja köpa men blir inte riktigt klok på vilken plattform ”de flesta” köper på. Googlar jag på det kommer det upp sidor som jag tycker ser suspekta ut och så backar jag ut. Känns även som ingen riktigt vill svara på denna fråga, det kanske du också kan ge svar på varför det kan vara så?

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.