Höj din nivå så pass mycket att du förstår när andra skämtar

Jag har den senaste veckan visat på mina mycket fina TA-skills på bitcoin och lagt upp på Twitter. Mottagandet har varit blandat, de flesta har uppskattat det och sen finns det några… andra. Andra som när jag lagt upp mina fina analyser anklagat mig för att 1) vara dålig på TA, 2) göra prognoser på fel sätt, 3) inte måla korrekta kanaler (de blå linjerna ska föreställa kanaler om någon inte visste), 4) ifrågasätta datakälla (hahahahaha orkar inte) och 5) vara endimensionell som endast gör en typ av analys.

Ovan ser ni ett axplock från mina mycket välgjorda och seriösa analyser (eller ett resultat av Iphones senaste verktyg som gör att jag kan måla direkt på en skärmdump). För er som ändå inte förstår (för de finns, det är på grund av dem jag ens skriver det här inlägget) så är alltså den här typen av analyser ett skämt från min sida. Om det nu inte gick fram. Vilket förvånar mig eftersom det så uppenbart både är gjort med någon form av paint-verktyg, gjort på (oftast) en dags data och kanaler och prognoser åt alla möjliga olika håll som ofta går helt tvärtemot vad RIKTIG TA hade visat.

Vad vill jag säga med det här? Jo, det här är anledningen till att det är så viktigt att kunna göra egna analyser. För om du inte kan göra egna analyser så kan du göra misstaget att tro att andras skämtanalyser är på riktigt.

Jag vill dock tillägga att det inte enbart handlar om att göra egna ”analyser”. Det räcker inte med att hafsa ned ”fint bolag” på ett papper som argument för ett köp eller som i mitt fall ovan slarvigt måla en prognoslinje uppåt för att sen tro att det blir utfallet.

Lär dig analysera först så att du inte gör ett misstag genom att lita blint på andra som kanske bara drar ett torrt finans- eller traderskämt. Det kan få förödande konsekvenser för DINA pengar.

Och för er som faktiskt är intresserade av att lära er mer om TA. Följ Erik Hansén (@ErikHansen_IG) på Twitter, han är bra på riktigt och inte en skojare som mig!

/A

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.