Garderobsinvestering

Jag och Micke fick ett ryck på julafton innan vi skulle möta upp ett par vänner på kvällen för ett par glas bubbel på Grand Hôtel på kvällen. Ingen av oss (kanske jag mer än Micke om man ska vara helt rättvis) är så förtjusta i själva konsumtionen men vill däremot klä oss så att det passar de sammanhang vi rör oss i – framförallt eftersom både jag och Micke syns och hörs en del i finansmedia av olika slag. Vi insåg i alla fall att bådas garderober var fulla men av mest slitna och gamla kläder som kändes mer som en gymnastiksal från 70-talet än som kostymer i bra skick. Jag gillar inte att ha för mycket saker och kläder för att det snarare ger mig beslutsångest än valmöjligheter så vi rensade helt enkelt ut våra garderober för att igår promenera in på NK för att fylla på med basprylar igen. En kostym, kjol, lite blusar, en klänning och en kappa från Tiger och Hugo Boss samt lite basplagg från Filippa K senare har jag en arbetsgarderob som fungerar för 2018 – dessutom slipper jag shoppa ett tag framöver. Jag tänkte därför att första halvan av 2018 börjar med ett köpstopp.

Min tanke när jag köper kläder är att allt ska gå att matcha med allt. Jag har därför byggt upp en kapselgarderob istället för att köpa enstaka outfits – det blir både billigare och enklare i längden. Eftersom jag inte är så intresserad av kläder/utseende överlag så är det enklast för mig att varje söndag hänga fram kläder för kommande arbetsvecka istället för att stå och välja på morgonen, jag vill som jag skrivit tidigare slösa så lite som möjligt med min tid på morgonen eftersom min BPT (biological prime time) är mellan 06-10.

Ett axplock från min garderobsinvestering.

När det kommer till just kläder så tycker i alla fall jag att det är viktigast att det som finns i din garderob fyller en funktion. Hur många gånger har man inte köpt ETT plagg för att det var fint/annorlunda/speciellt eller på REA och sen använt det max en eller två gånger? Jag klär mig i princip uteslutande i vitt, svart, marinblått och jordnära färger som beige och grått – därför har jag lärt mig att sluta köpa kläder i andra färger ”bara för att”.

Min plan nu är som sagt att inte köpa något förrän tidigast H2 2018, helst efter det också. Hur planerar ni när ni köper kläder?

/A

1 thought on “Garderobsinvestering”

  1. Hej!
    I somras fick jag panik på alla kläder och textilier i vårt hem. Tänk så mycket som bara hänger här hemma som skulle vara till en stor lycka från någon annan.
    Storrensning blev det☺
    Jag kör numer med kapselgarderob på 40 plagg inkl jackor. Det bästa jag gjort. Har aldrig tidigra kännt att jag har så många valmöjligheter. Älskar det! Tack för en bra blogg!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.