Contrarian och skifte

Ett litet annorlunda inslag efter de senaste veckornas debatt kring #metoo. Jag tycker att det är en otroligt viktig debatt och bra att problemen kommer ut i ljuset. Jag tänkte passa på att prata lite om min bransch, finansbranschen.

Nu har jag inte jobbat speciellt länge i branschen så jag tänker inte uttala mig om hur det sett ut historiskt, men jag vet inte om det beror på den yrkesroll eller position jag har, eller om det helt enkelt är något som händer i branschen.

Jag kom ganska nyss tillbaka från dagens sista möte. Ett möte som för mig den senaste tiden har blivit ganska vanligt. Företag och andra aktörer i branschen hör av sig till mig och vill ha hjälp – hjälp att lyfta fram fler duktiga kvinnor. Det handlar inte om kvotering på något sätt utan snarare att jag har ett kontaktnät av duktiga tjejer och dessutom ju faktiskt arbetar med att få fler kvinnor att investera. Det gör mig både stolt och glad att få vara en del av förändringen som sker men framförallt tycker jag att det är viktigt att visa på de positiva förändringar som faktiskt sker i en värld då vi blivit duktiga på att ofta bara fokusera på problemen tills vi glömmer av att uppmärksamma det bra som händer. Det är nyttigt att trots att vi inte riktigt är där än, visa att det är många som arbetar för att vi ska ha en mer jämställd och accepterande bransch.

Så i en tid där fruktansvärda historier om sexuella trakasserier och övergrepp får ta plats så vill jag bara påminna om att det faktiskt finns många som blickar framåt och jobbar hårt för ett skifte. Ett skifte som inte kommer att premiera just kvinnor utan premiera den individ som presterar bäst, oavsett kön.

#onourway

/A

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.