Valutaeffekt och BTC

I förra veckans avsnitt av Feminvest Direkt snackade jag och Micke om valutaeffekter. Vi (eller jag) tyckte att det passade bra i och med att vi skulle till New York och därmed behövde fundera på dollarns värde mot kronan.

Kul förresten att ni gillar när Micke är med, just det här avsnittet har fått mycket bra kritik för att vara tydligt och enkelt att förstå! Jag, som ni förstår, gillar alltid att ha med honom i studion!

Vi pratade om vad man som investerare behöver tänka på när det kommer till valutasäkring, alltså hur man kan säkra upp sina innehav som är exponerade mot andra valutor. Dessutom diskuterade vi att H&M ju är exponerad mot dollarn då alla inköp görs i amerikansk valuta och hur dollarns rörelse påverkar H&Ms kurs utan att bolaget är noterat i USA. Vi avslutar såklart också med Bitcoin (som både jag och Micke handlar) och om det skulle kunna vara framtidens valuta.

Klicka på bilden för att komma till klippet!

På tal om Bitcoin så ligger de i skrivande stund strax under 7000 USD. Tänkte skriva ett eget inlägg om det längre fram eftersom Bitcoin delats upp ytterligare i en fork (numera finns Bitcoin, Bitcoin cash och Bitcoin gold).

/A

1 Comment

  1. Bitcoin är definitivt en värd investering som är väldigt högrisk, själv är jag bekväm att lägga ca 5% av mitt kapital just nu, små sugen dock att öka de till 10% för vad det har gett och förhoppningsvis kommer fortsätta att ge.

    Tror absolut kryptovalutor kommer ha ett stort inflytande i världen, speciellt desto mer globaliserad vi blir ur världsperspektiv och rikare vi blir.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.